Учители от Царево протестираха заради агресивен петокласник

Изключиха го от училище, след като ударил учителка

Учители и възпитатели от средно училище „Никола Вапцаров“ в Царево излязоха на протест в защита на правото си на достойна работа в училище. До инициативата им се стигна, след като петокласник удари шамар на техен колега в час по български език. А по-големият брат на момчето нападна охраната на училището, съобщава Нова телевизия.

Ученикът е изключен след решение на Педагогическият съвет. Ръководството на Община Царево обмисля по-строги мерки за родителите, които не упражняват контрол върху децата си.

„Детето се държеше недисциплинирано, помолих го да напусне класната стая, охраната го изведе. После то се върна и ми удари шамар“, разказа пред камерата на Нова телевизия пострадалата учителка. И допълни: „Обожавам децата, с които работя, и едва ли бих си позволила да провокирам някого“.

Класната ръководителка на ученика Катя Панайотова го определя като „проблемно дете”.

„Той има 180 неоснователни отсъствия. Има и лоши прояви към съучениците си и учителите. Упражнява физически и психически тормоз“, разказа тя.

Майки на ученици в същия клас бяха категорични, че такива ученици са пречка за ефективното обучение на децата им и поискаха да се върне дисциплината.

Те разказаха, че преди време в училището е имало акция за подпомагане на семейството на агресивния ученик, след като къщата им изгоряла при пожар.