Гришо със шампионски обрат, би Милман след 2 спасени мачбола

Шампионът надви опонента си с 4-6 7-6(8) 6-3 и си гарантира чек на стойност $13 595

Григор Димитров срещна сериозни затруднения в откриващия си мач на сингъл за сезон 2018 и дори трябваше да отразява два мачпойнта, но миналогодишният шампион показа здрави нерви и в крайна сметка постигна пълен обрат с 4-6 7-6(8) 6-3 след два часа и 35 минути здрава битка на „Пат Рафтър Арена“.
С този успех българинът си гарантира чек на стойност $13,595 и защити 45 от спечелените общо 250 точки през изминалия сезон, съобщава официалното издание на тенис звездата – grigordimitrov-bg.com.
В опит отново да достигне до полуфиналите Григор ще срещне Кайл Едмънд, с когото са изиграли само един мач до момента – 7-5 4-6 6-3 за Димитров на турнира във Вашингтон през 2017-а.
Днешната среща бе изключително оспорвана още от самото начало, а бурно подкрепяният от публиката Милман успя да достигне до шанс за пробив още във втория гейм. Все пак Димитров неутрализира опасността и все пак задържа подаването, а след това от своя страна поведе с 15-40 и имаше пред себе си два брейкпойнта.
Австралиецът успя да изравни, но добър ретур на българина доведе до още един шанс и този път той бе реализиран. За съжаление още в следващия гейм ролите се размениха и този път Милман имаше предимство от 15-40 и макар да отрази един брейкпойнт, при втория австралиецът все пак успя да се върне в резултата.
В следващите няколко гейма Григор не успяваше да вкарва голяма част от първите си сервиси и срещаше проблеми в почти всеки свой сервис гейм. При 2-3 българинът направи три двойни грешки и австралиецът получи нов шанс за пробив, но не успя да се възползва от него. Но при 4-5 нова двойна грешка осигури сетпойнт пред Милман и този път представителят на домакините не сгреши.
Втората част стартира с няколко спокойни гейма за сервиращите, за да се стигне до 2-2, когато двойна грешка на австралиеца доведе до брейкпойнт, а Димитров моментално се възползва. Но подобно на откриващия сет, и тук пробивът бе моментално върнат и представителят на домакините изравни за 3-3.
При 4-4 Григор получи още една възможност да пречупи съперника си, но световният №128 отново показа здрави нерви и се измъкна. В крайна сметка се стигна до решителен тайбрек, в който Милман набързо поведе с 3-0 след два минипробива, но отговорът на Димитров не закъсня и последваха четири поредни точки в негова полза.
Нататък резултатът вървеше точка за точка, но при 5-5 австралиецът реализира нов минибрейк и получи шанс да сервира за мача. Българинът обаче не се предаде и спаси мачпойнта, малко по-късно отрази още един при 6-7 и в крайна сметка съумя да измъкне сета с 10-8 точки.
В решителната трета част Димитров успя да стабилизира своя сервис и това моментално даде резултат. Българинът печелеше без особени затруднения собствените си подавания, а в същото време притисна съперника си при 2-1 и си осигури ценен пробив. Нататък Григор просто запази аванса си до края и затвори двубоя след успех с 6-3 в третия сет.