Скандал: Кошлуков показва среден пръст в ефира на БНТ

Програмния директор на обществената телевизия се държал вулгарно в компанията на бившия министър на екологията Нона Караджова и на Борислав Сандов от „Зелените“

Програмния директор на БНТ Емил Кошлуков показва среден пръст в ТВ ефира. Жестът бе демонстриран в компанията на бившия министър на екологията Нона Караджова и на Борислав Сандов от „Зелените“, който е и активист от протестите за защита на Пирин, съобщава clubz.bg.

Караджова и Сандов били в студиото, за да коментират темата за националния парк и продължаващите протести. Част от хората от осмото поред шествие в четвъртък стигнаха до БНТ заради начина, по който обществената телевизия отразява протестите.

Кошлуков започна темата в предаването си с видео от новинарския репортаж на БНТ 1 от протеста пред БНТ, информира clubz.bg. Предупреждавайки, че не е подходящ за деца, заради нецензурните думи и кадри. Той прочете с драматичен тон и декларация на журналистите от „По света и у нас“, които протестират срещу отношението, което са получили от участници в протеста.

В кадрите, излъчени в предаването от протеста пред БНТ снощи, се вижда, че човек държи в ръка листовка, на която е изобразена ръка със специфичната конфигурация от пръсти. Във видеото се чува и глас от протеста – неперсонифициран, който скандира нецензурни думи по адрес на националната телевизия, съдържащи обидна дума, означаваща част от мъжката анатомия.

Съвсем в края на, да го наречем напрегнатия разговор със Сандов, последният казва, че се надява БНТ да отразява обективно протестите. В резултат Кошлуков свива пръсти по специфичния начин, при който само средният стърчи, илюстрирайки: „А този знак ще го има ли…“, обръщайки се към Сандов.

Събеседникът се защитава, че той такъв знак не е правил. Кошлуков, програмен директор на БНТ 1 и водещ, пак пита. И пак показва… В тази част нямаше предупреждение, както за видеото, че предаването съдържа кадри, неподходящи за всякаква аудитория.

По този повод най-новият виц в БНТ е:

Питат генералния директор Коко Каменаров: „Защо Кошлуков показва среден пръст от екрана?“ Каменаров мисли две секунди и отсича: „Защото може.“

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!