Българите обедняха с 40 млрд. лева заради Сорос и Шайката

С тези пари всички българи щяха да взимат 500 лева гарантиран базов доход, а минималните пенсии щяха да са 300 лева, изчисли евродепутатът Николай Бареков

Българите обедняха с 40 млрд. лева заради Сорос и Шайката. Това разкри евродепутатът Николай Бареков.

„Сега да си го кажем по-просто. Връщането на ГЕРБ на власт след бунтовете 2013 година с активното съдействие на Джордж Сорос и Иво Прокопиев струва на народа минимум 40 милиарда за има-няма 3 години. 25 000 000 000 са новите дългове, теглени през 2015 и 2016 година“, сподели във Фейсбук евродепутатът.

„Над 15 000 000 000 милиарда от профукани и ограбени еврофондове и различни обществени поръчки. Само „безплатното“ саниране глътна 4 милиарда. С тези пари всички българи щяха да взимат 500 лева гарантиран базов доход, а минималните пенсии щяха да са 300 лева без никакъв проблем“, коментира той.

„Децата щяха да имат чисто нови таблети от най-скъпата серия, всички над 40 годишни щяха да имат нови зъби, ВВС да лети на F16 и такива ми ти работи, а вместо това имате Бойко Борисов -3 фаза, Гинка и нови три дупки на колана на Каракачанов“, добавя Бареков.

„Разбира се, че не БСП стои зад Гинка. Зад нея са управляващите, такова чудо може да стане само с висша подкрепа, но по -интересно е друго. След като жената на Станишев е пиар на Гинка значи тя е писала онази политическа реч срещу Корнелия Нинова в парламента за приватизацията на „Техноимпекс“, която бизнесдамата прочете, сричайки. А това доказва дълбокия разлом при социалистите и колко сериозна е вътрешната опозиция срещу лидерката им“, коментира евродепутатът.

„Това доказва как кръгове в БСП колаборират постоянно на килимчето с Бойко Борисов. И показва колко далеч е БСП от готовност да управлява стабилно след настоящия резил“, подчерта той.

„10 години откакто е на власт господин Борисов в различни конфигурации с различни подлоги има само едно стабилно нещо: държавата е в перманентен скандал. Заговори, Гинки, калинки, закани за убийства между политици, корупция зловеща….викове, крясъци, обиди, заплахи…. карат се всички около него и под него“, добавя Бареков.

„Само вижте последните дни! Беззъбите медии са превърнати в прост инкубатор за мътене и раздухване на поредния гръмовен скандал. Общото между всички тях е пълната им безпринципност. Когато се появи публично сериозен проблем като този с ЧЕЗ и Гинка, веднага се създава нов измислен скандал като този с руския патриарх, за да го запуши и заглуши“, обяснява евродепутатът.

„След всяка простотия слабоумните смешни медии обявяват Борисов отново за победител, мъдър и единствено достоен и уравновесен държавник между дебилни депуати, министри и опозиция. Всякакви карикатури и идиоти биват назначавани от него за министри и депутати, за да деградират напълно смисъла от политиката“, добавя той.

„И никога, никога в центъра на това управление не са поставени важните за обществото ни проблеми – бедността, мизерията, източването на България финансово и генетично, затриването на нацията, заличаването ни на европейската карта, пълното ни неглижиране от европейските институции, профанизирането на външната ни политика, принизяването и до обслужващ персонал на дементиралите пияни брюкселски старци“, коментира Бареков.

„Най-големият скандал е, че всички политици лъжат като пладнешки разбойници избирателите си и същите избиратели отново ги избират. Да лъжеш е норма за успешен политик у нас. Разбира се, най-успешен в лъжите е върховният вожд. Какво да ви кажа, преди пет години бях решил, че ще ми дадете доверието си, за да приключа с всичко това. После историята я знаете. Днес просто се радвам, че никога не станах част от този позорен за нацията ни цирк и като всички вас обмислям как просто да напусна завинаги заедно с децата си тази отвратителна и пошла имитация на държава, в която позволихме шепа дебили да превърнат Родината ни“, добавя евродепутатът.