Бургас пак обгазен, вони и на корупция

Eксперти на еко-инспекцията и общината са извършили проверка на две от големите производствени предприятия, но замърсяване нямало

Поредица сигнали за обгазяване на Бургас са получени днес малко след 5 часа на горещия телефон на РИОСВ в морския град. Притеснените граждани са информирали, че се усеща неприятна, остра миризма на газ, съобщава Нова телевизия.

Измервателните станции за чистотата на въздуха не са показали превишение на нормите за замърсяване. Въпреки това експерти на екоинспекцията и общината са извършили проверка на две от големите производствени предприятия. До момента обаче нарушения не са открити.

От началото на годината инициативен комитет в Бургас организира два протеста, с искане да се спазва правото бургазлии да дишат чист въздух. След това бяха наложени санкции на две големи фирми, при които бяха открити нарушения.

Тази вечер Бургас отново бе обгазен, но най-вероятно измервателните станции за чистотата на въздуха отново няма да покажат превишение на нормите за замърсяване. Отчаяните граждани вече не виждат смисъл да подават сигнали и да се жалват. Те усещат вонята с носа си. Вони на газ и корупция.