ДДСгейт! В НАП са си раздали над 150 милиона „бонуси“ по време на източването на милиардите ДДС!

ДДСгейт разкрива още подробности за дейността на НАП и най-големият грабеж в новата ни история! Оказва се, че докато от бюджета са източвани милиарди, в НАП са си раздавали стотици милиони лева бонуси! 

На 20.03.2018г. БОЕЦ представихме на пресконфернеция в БТА София информация за размера на несъбраното ДДС за периода след 2000г.! От документите получени по ЗДОИ става ясно, че над 16.2 МИЛИАРДА ЛЕВА са установените задължения за ДДС по ревизионни актове на НАП, от които почти 6 МИЛИАРДА вече са обявени за несъбираеми!

https://www.boec-bg.com/archives/243

Става ясно още, че схемите за източване на ДДС рязко набират сила след идването на ГЕРБ на власт, като не са спирали по време на всички управления за последните 20 години! Рекордни са годините 2011, 2012., като за 2011г. сумата на несъбраното и отписано ДДС е в размер на над 1.1 МИЛИАРДА ЛЕВА! През същата тази година ГЕРБ откраднаха резерва на Здравната каса – над един и половина милиарда, за да покрият дупката в бюджета от източеното ДДС! От разследванията на Биволъ и други медии, както и от материалите и сигналите на БОЕЦ се разбра, че с източване на ДДС и прехвърлянето на фирми със задължения на малоимотни лица са се занимавали дори депутати и други приближени до ГЕРБ и управляващите партии.

От таблицата предоставена ни от Галя Димитрова – изпълнителен директор на НАП, разбираме какви са сумите на несъбираемото ДДС по години установени с влезли в сила ревизионни актове на НАП. Видно е, че най-голям е размера на източеното ДДС през 2011г. и 2012г. , сумарно почти ДВА МИЛИАРДА ЛЕВА и то по време на финансова криза, замразени доходи и социални плащания, докарали българите до отчаяние, мизерия и бунтове довели до оставката на правителството на Борисов през 2013г. 

В същото това време в НАП са си раздали над 150 МИЛИОНА ЛЕВА бонуси и ДМС (допълнителни материални стимули)!

В материал от април 2013г. вестник СЕГА публикиват информация получена по ЗДОИ от която разбираме , че само за 2011г. в НАП са си раздали над 42 МИЛИОНА бонуси, а за трите години управление на ГЕРБ по време на Буда 1, в НАП са раздадени над 150 МИЛИОНА ЛЕВА БОНУСИ! Колкото повече ДДС се краде, толкова началниците са по-доволни и награждават слугите си! Явно управляващата ни мафия е намерила начина да си осигури „слепотата“ на НАП за измамните схеми за източване на ДДС и бюджета! В министерството на финансите следват същата схема! И там по същото време са раздадени десетки милиони за ДМС (допълнително материално стимулиране!

http://www.segabg.com/article.php?sid=2013043000019985009

От публикацията на вестник СЕГА:

„Бонуси по време на една от най-големите кризи в демократичната история на страната е имало и в НАП и там те са значително по-големи. От 2009-2012 година над 150 милиона лева са дадени на работещите в приходната агенция под формата на допълнителното материално стимулиране (ДМС) и на допълнителните възнаграждения за постигнати резултати ( ДВПР). През 2009 година 8042 души в НАП са взели 47 220 257 лева, през 2010 година 8143 души са прибрали 35 875 968 лева. През 2011 парите леко се увеличават в сравнение с предходната година и 8096 работещи в НАП са взели допълнително 42 665 665 лева. През 2012 година точно 25 376 120 лева са отишли при 8076 служители на агенцията.
От началото на 2009 година до края на юни 2012 година в сила е член 18 от Закона за НАП. Въпросният текст от закона беше отменен в средата на 2012 година, но до тогава на базата на него Симеон Дянков и Красимир Стефанов щедро раздаваха на подчинените си бонуси. Текстът посочва, че 25 % от допълнително разкритите приходи от НАП могат да се раздават за капиталови вложения за подобряване на материалната база, за представително работно облекло и за допълнително материално стимулиране на служителите в НАП и МФ.
През 2009 година допълнителните приходи на НАП са над 378 млн. лева, през 2010 – над 293 млн.лв., през 2011 – над 354 млн.лв., а през 2012 ( до края на юни) – над 128 млн.лв.
От тези пари НАП всяка година от 2009 година до ден – днешен са отделяли по малко над 3,3 милиона лева за работно облекло на своите служители. Впечатляващо е, че сумата за облекло на един служител на месец е 400 лева.
От Министерството на финансите замълчаха обаче за това точно колко бонуси са взели лично Симеон Дянков, Красимир Стефанов и техните заместници, тъй като това би довело до разкриването на лични данни. Парадоксално е, че всички, за които искахме информация са публични длъжности и приходите им не са тайна за никого, защото те са длъжни да ги декларират всяка година пред Сметната палата. Още повече, че в тази връзка има и съдебно решение, според което бонусите в администрацията не са лични данни. Решението е на Върховния административен съд и от началото на тази година.“

Помним как през всичките тези години Дянков, Цветанов и Борисов ни убеждаваха, че трябва да затягаме коланите, че пицата е постна и пари в държавата няма. Оказва се, че в същото време милиарди са източени през ДДС схемите, а стотици милиони са раздадени за бонуси! БОЕЦ вече внесохме сигнали в прокуратурата и ЕК срещу Борисов, Горанов, Дянков и всички финансови министри, премиери и шефове на НАП след 2000г. И продължаваме! Очаквайте следващите ни действия и разкрития. Мафията трябва да разобличена и изрината от управлението и то по начин, така че никога повече да не се връщат във властта! И да платят за престъпленията си. Справедливост и възмездие за съсипията  и ограбването на държавата.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Фейсбук