Защо Цацаратурата щади крадлите на рокли от магазини в Бургас?

Гюлсевен Шукри и дъщеря й крали дрехи и във Варна, но делото се бави, а прокурор излъгал собственичката на магазина, че престъпничките са в чужбина

Гюлсевен Шукри и нейната дъщеря, които се прочуха из цялата страна след серията от кражби в Бургас, са добре познати и на полицията във Варна. Оказва се, че преди да се пренесат в най-“добрия“ град за живеене, крадливите разградчанки са тарашили и магазини в морската столица и местната прокуратура дори решила да ги изправи на подсъдимата скамейка. Делото обаче се бави, а на собственичката на магазина казали, че крадлите са в чужбина.

Пред камерата на Нова телевизия управителката на ограбен магазин Надежда Захариева разказа как гонела крадлите по варненските улици, докато си говорила по телефона с разследващ полицай. Гюлсевен и крадливата й щерка били задържани, но по-късно освободени. Захариева естествено повярвала на прокуратурата, че престъпничките са в чужбина, но миналата седмица гледала репортаж по телевизията и от кадрите разпознала жените, които й обрали магазина.

Гюлсевен и дъщеря й крадат по една и същата схема – младата отвлича вниманието на търговеца, а майката прибира скришом рокли. Бургаската прокуратура преди една година ги пощади, защото откраднатите дрехи били под стойността на минималната работна заплата. Във Варна обаче трябвало да образуват дело, тъй като дрешките, с които ги заловили, били доста повече.