Камен Костадинов отмаря на Сен Тропе с известни хотелиери (снимка)

На гърба на бедния и изнемогващ електорат на ДПС шефовете в партията живеят като бохеми

Бившият депутат от ДПС Камен Костадинов бе засечен през почивните дни да разпуска на Френската ривиера в компанията на колоритните бизнесмени Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Човекът най-вляво на снимката с Камен Костадинов и Арабаджиеви е финансистът Васил Симов - дясната ръка на Цветелина Бориславова в БАКБ, както и преди в СиБанк
Човекът най-вляво на снимката с Камен Костадинов и Арабаджиеви е финансистът Васил Симов – дясната ръка на Цветелина Бориславова в БАКБ, както и преди в СиБанк

Въпреки че напусна 44-тото Народно събрание само след клетвата си, Камен Костадинов продължава да бъде един от функционерите в Движението за права и свободи (ДПС). Според запознати, основната му дейност там е свързана със срещи с общински кметове за уговаряне на обществени поръчки, включително и по оперативните програми на ЕС. Камен Костадинов е чест гост на кмета на Поморие от ГЕРБ Иван Алексиев.

По времето, когато Камен Костадинов отговаря за партийните дела на ДПС в Бургаска област, в листата на движението за кандидат-общински съветници е вписан бившият гард на наркобоса Димитър Желязков – „Очите“. Христо Широков – „Носът“ е вече трета година общински съветник на Поморие от групата на ДПС, без положителен принос за партията, която представлява, за населението и за избирателите си.

Именно слабите мениджърски способности на Камен Костадинов в партийните дела и лошият му нюх за кадрови подбор, на предсрочните парламентарни избори не донесоха търсения резултат от ДПС в общините Бургас и Поморие. Анализатори на процесите споделят, че в това се изразява причината да бъде отстранен (уж по собствено желание) от депутатската скамейка.

На Камен Костадинов не му пречи, обаче, да се забавлява в компанията на милионерите Арабаджиеви. Общата им снимка само доказва, че политиката е бизнес, а на гърба на бедния и изнемогващ електорат на ДПС  шефовете в партията живеят като бохеми.