Крадли от Разград плячкосват магазини в Бургас, законът ги пази

Прокуратурата отказва да образува досъдебно производство, защото стойността на откраднатото била под минималната работна заплата

Майка и дъщеря от Разград, които преди година откраднаха скъпо кожено яке от магазин в центъра на Бургас, направиха нов удар. Сега двете крадли се снабдиха с две хубави роклички от друг луксозен магазин. Собственичките на търговските обекти споделиха пред камерата на Нова телевизия, че са загубили вяра в правосъдието. Законът е на страната на престъпниците. Тъй като щетите са под минималната работна заплата, от прокуратурата в морския град отказали да образуват досъдебно производство и крадлите продължават да обикалят магазините.

Липсата на двете рокли от най-новата колекция в бутика била забелязана на следващия ден. Стойността им надхвърля 400 лева, а записите от охранителните камери показват как те напускат магазина без да ги платят. Собственикът на бутика уведомил полицията и публикувал кадрите в социалната мрежа.

Полицията в Бургас задържа двете крадли – майка и дъщеря от Разградско, крали скъпи дрехи от луксозни магазини в морския град. Веднага след като кадрите от охранителните кадри и репортажът бе излъчен в „Здравей, България“, зрители са се обадили на собственичката на бутика, за да кажат адреса, на който двете жени са на квартира. Униформените ги задържали, а в квартирата открили и двете луксозни рокли.

Дали и колко време ще останат в ареста, предстои да каже Прокуратурата.

Само преди месец обаче, районен прокурор отказа да образува досъдебно производство срещу двете.