КАЖИ МУ ФИЗКУЛТУРНИК И НЕ ГО ОБИЖДАЙ ПОВЕЧЕ

Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете.

Такава констатация направи държавният глава Румен Радев в коментара си след поредния скандал и размяна на реплики със зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Държавният глава посочи, че неслучайно настоява за по-добро образование.

Припомняме, напрежението между Радев и Цветанов отново започна да се покачва след вчерашния Консултативен съвет за национална сигурност. Според Цветан Цветанов в предложената от президентската институция позиция на заседанието на КСНС е имало призив за излизане на България от ЕС и НАТО. Тази сутрин размяната на реплики продължи, като отпрезидентството опровергаха думите на Цветанов като манипулативни.

Радев контрира, че от сутрин до вечер някои хора декламират за европейски ценности, без да са много наясно какво означават.

Държавният глава коментира, че на заседанието на КСНС е направил констатации за състоянието на отбранителните способности на България и е повторил призива си, който отправи още на 30 май м.г. – най-сетне да се започне реално да се работи за Въоръжените ни сили. Той посочи, че средата за сигурност се усложнява непрекъснато и вчера е призовал да делото и лоялно отношение към нашите съюзници.

Как да преведем на прост език думите на президента?

Че обвиненията са дело на прост и необразован достатъчно човек!

Впрочем, той не е първият държавен глава, който се бъзика с „висшето” образование, получено от ВИФ. Култовото поздравление на студентски празник преди години : „Честит празник скъпи български студенти! …и вие от ВИФ още се помни.

Апропо, Цветанов освен с образователния си ценз още е популярен и с покупката на 5 апартамента само за година, след влизането си във властта…

Това, че се прави на ястреб и изглежда смешно си е проблем на Цветанов. Пък той не е и сам. В такава роля продължава да се вживява и женственият ни бивш президент.

Та, да си дойдем на думата за днешния скандал.

Ами-кажи му физкултурник и повече не го обиждай!