Вечна дружба: „Гьолът” Белене съюзява другарите от ГЕРБ и БСП

Нормално е да има „коалиция” между нас по всички национално отговорни и публично важни въпроси, каза червеният депутат Атанас Костадинов

„Гьолът” Белене, както го наричаше доскоро вождът на ГЕРБ Бойко Борисов, е на път да съюзи другарите от ГЕРБ и БСП, които май само са парлама в парламента се дърлят като най-големите врагове.

Нормално е да има „коалиция” между нас по всички национално отговорни и публично важни въпроси, каза червеният депутат Атанас Костадинов в студиото на „Лице в лице”.

Няма как да се развива енергетика, а и каквото и да било в България в дългосрочен план, ако работим с мантри, подчерта той.

„От 1981 г. досега проектът се влияе само от политически мантри – след като беше доскоро „гьол”, сега е един от най-важните проекти за България и за Западните Балкани”, коментира депутатът, който е и член на комисията по енергетика.

По думите му най-лош е „нулевият вариант” т.е. да не се прави нищо, защото това би довело до декапитализация на НЕК и БЕХ и несъстоятелност, а „това е равно на национално предателство”.

„Как ще се държим ние зависи от самите нас. Ако продължаваме толкова неустойчиво и непоследователно да се държим по такива въпроси, може би наистина няма да се реализира този проект”, подчерта депутатът.

Според него евентуален прогрес по отношение на руските газови доставки пак ще доведе до по-лош резултат, отколкото сме могли да постигнем с „Южен поток” и сега идващото през Турция синьо гориво ще се оскъпи „заради нашата недалновидност или глупост”.

Другарите от БСП и ГЕРБ, повечето от които още пазят червените си книжки е нормално да се съюзят, когато има келепир и когато Еуропата дава да се строи АЕЦ.