Няма АЕЦ, няма газ, Борисов … губи шанс

Опитът на вожда на ГЕРБерастите са изкяри от разлива в отношенията между ЕС и САЩ се провали заради Плевнелиев, братушките направиха бат’ Бойко за смях

Приключението на Бойко Борисов в Москва и досадният вой на телевизиите, въртящи едни и същи кадри от визитата на премиера в Русия, наподобяват футболен мач, на който озверелите фенове повтарят „няма нафта, няма газ, съдията … не е в час“. Всъщност нафта, слава Богу, все още има, но затова пък „размразеният“ проект за АЕЦ „Белене“, замразен по вина на същите тези, които сега чакат благословия за реализацията му от Путин, едва ли ще види бял свят. Няма АЕЦ, няма газ, Борисов … губи шанс. Губи шанс да направи нещо добро за България и за господарите от Брюксел. Опитът на вожда да изкяри от разлива в отношенията между ЕС и САЩ се провали заради Плевнелиев. Затова намекна социологът Андрей Райчев.

След раздора с Тръмп лидерите на ЕС започнаха самостоятелна политика, а в този контекст премиерът Борисов се опитва да се впише с посредническа роля, т.е. да направи същото, което с Ердоган, коментира социологът в „Денят започва“ по БНТ.

„От руска страна имаше ясна студенина. Причината се казва Росен Плевнелиев. Бившият президент наговори такива работи за Русия, че дори не ми се повтарят. Говори за руснаците като най-антисъветски настроеният американец. Това си има цена и сега я плащаме“, обясни Райчев.

„Руснаците са тежко обидени. Видях ясно поведение на обидени хора. Борисов се опита да се извини, но само с извинение не става“, добави той.

Заради „сервитьорите“ от Министерския съвет, които правеха всичко възможно, за да угодят на аверите си в Брюксел, Анкара и Вашингтон, братушките отклониха „Южен поток“ към Турция. България загуби шанса да транспортира газ за ЕС и сега нищо не му остава на Бойко, освен да се прави на посредник. Никой обаче вече не му вярва.

Възниква обаче въпроса защо му на Путин да го кани в Москва. Може би, за да го направи за смях.