ДЕЦА И ВНУЦИ НА „ВРАГОВЕ НА НАРОДА“ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ ПРЕД ПРОКУРАТУРАТА, ЩЕ ОТПРАВЯТ ПРЕДЛОЖЕНИЕ И КЪМ ПРЕМИЕРА

В петък /18.05.2018 г./ от 10:30-12:30 часа ще се проведе протест пред Апелативна прокуратура – Бургас. Причината е документни измами на Община Поморие, чрез които са реализирани схеми за заграбване на знакови апетитни имоти за милиони левове, съобщават организаторите на протеста – Българско солодобивно кооперативно дружество „Анхиалски солници”.  Уведомления за събитието са входирани както до кмета на община Бургас Димитър Николов, така и до ръководителя на АП-Бургас – прокурор Любомир Петров.

Членовете на БСКД „Анхиалски солници” ще връчат на място сигнал до апелативния прокурор. Ето част от това, което те ще поискат от държавното обвинение в петък:

„Молим Ви за разследване и изясняване на случая относно имоти на Кооперация „Анхиалски солници”, както и за достигане на справедлив резултат за извършените закононарушения от долупосочените лица, които да бъдат подведени под наказателна отговорност”, като следва изброяване на длъжностни лица, нотариални актове и номера на заграбените имоти на наследниците на Кооперацията.

„Община Поморие е изпълнявала дейността по поддържане на кадастъра до 2009 г. От там тръгва измамата, дори сега един от имотите ни се води в АГКК – гр. Бургас на името на Община Поморие!!!”, пишат още измамените и продължават:

„ Поискали сме от Община Поморие да се снабдим с копие от плана на гр. Анхиало за кв. 25 от 1909 г., тъй като в него попада имот на Кооперацията с площ 366 кв.м. Кметът неоснователно не ни издаде поисканите документи, макар че този имот е записан в баланса на национализираната кооперация през 1947 г. По този повод сме завели адм. дело  през 2017 г. в БАС, но и там нещата се потулиха и бяха „сметени в ъгъла”.

До кога ще търпим несправедливост? До кога ще си затваряме очите пред властимащите? До кога правото ще е на страната на властта?

За „враговете на народа” нямаше нито 9-ти септември, нито 10-ти ноември!

Враговете на „враговете на народа” от „Анхиалски солници са”:  любимите приватизатори на властта, любимците на Парламента, квотните съдии и длъжностни лица от управляващата партия, съсипали живота на „враговете на народа” и убили чувството им за справедливост и правораздаване в „европейската държава” България.“

На протеста кооператорите ще осветлят известната имотна далавера в Поморие „ТПКгейт” и как Община Поморие легитимира ТПК „Анхиало 92”, а сега „Анхиало 2010” с 12 декара златна земя за милиони.

Измамените наследници на имоти в Поморие споделиха пред нашата медия, че на протеста в петък ще отправят и предложение към премиера Бойко Борисов – да открие Министерство на мечтите, с министър кмета на ГЕРБ в Поморие Иван Алексиев – главен преговарящ.