ГЕРБ и удобните им журналисти се бесепеизират докрай по темата Белене

Ilian Vassilev

Слушам представителите на ГЕРБ и удобните им журналисти да се бесепеизират докрай по темата Белене и за пореден път се убеждавам, че политиката и политическата необходимост прави от нормалните хора политическа зомбита – повтарят тези, които не разбират, в които не са убедени и които не могат да защитят.
Било лесно отвън – никак не е лесно, защото тези хора отделят от време, в което работят и печелят за да се издържат, навън няма климатици, няма удобни фотьойли и въпреки това истинските хора са вън.
А сега за политическата летимност на поредната врътка в ГЕРБ – ако бяха казали че щерестартират на изборите, какъв резултат щяха да получат? И какво се е променило днес, че да имат наглостта да говорят, че имало нови обстоятелства?
Второ, само идиот може да упорства, че след като е направена грешка и са вложени милиард и половина в площадка и проект, то е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се продължи да се харчи.
Трето, добре е че казвате, че до 2030 година ще трябва да затворим Мариците – това е лъжа, но е добре е че разкрихте на хората от Заарата и Хасково, че искате да им вземете работата и да прехвърлите отговорността за вашата корумпираност на Брюксел и еконормите.
Четвърто, крайно време е да вкарате малко експертност – уж депутати пък не знаят елементарни неща. никакъв доклад, никакъв експерт не е доказал нуждата от нова базова мощност. Още по-малко е доказал, че при увеличаване на потреблението ще има нужда от базова мощност, за да отговори на базово потребление. Хората ще си сложат соларни панели по покривите и масово ще кажат сбогом на вашите налудничеви планове за свръхмощности.
Принадлежността към някакъв измислен ядрен клуб е измислица – най-богатите и развити държави излизат от ядрената енергетика. Утре някой демиург може да ви каже, че е престижно България да има космодрум.

Фейсбук

колаж : Иван Червенков