Бургас – най-добрият град за живеене? Ко? Не!

Заплатите на бургазлии са доста под средната за София и на други градове, няма къде да си спреш колата заради сините зони, но пък в изкуствените класации сме лидери

Тазгодишният победител в класацията за най-добър град за живеене е Бургас. Отличието беше връчено от вицепремиера Томислав Дончев. Церемонията, с която завършва националният конкурс, организиран за единайсети път, се състоя днес в столицата, съобщава бТВ.
Навярно след обявяването на резултата ония герой от репортажа на „Господари на ефира“, с когото нацията бе разбита от смях, би възкликнал отново „Ко? Не!“, а жена му, която се прочу с обръщението за зет си „млад меринджей“, би напсувала всички, участвали във фалшивата класация.
Бургас може да е най-добрия град за живеене, само ако в другите градове животът е свършил.
Заплатите на бургазлии са доста под средната за София и на други големи селища. Хората няма къде да си спрат колата заради сините зони. В някои бургаски квартали хората молят чичо кмет да асфалтира улиците и да ги спаси от калта, но пък в изкуствените класации сме лидери. Защо ли? Вероятно някой иска да лъсне имиджа на местните управници, но пиара няма да ги спаси от крах на изборите догодина.