Стоян Тончев: Благотворителната кампания „Живот за Надежда!“ продължава

Събраните средства за лечението на Надежда Огойска от благотворителната кампания в Бургас са преведени по банковата й сметка. Като „мотор“ на инициативата, ще си позволя да споделя впечатленията си и да изразя благодарности към всички, които допринесоха за реализацията на „Абсурдни времена – СПЕКТАКЪЛЪТ!“

Блaготворителната инициатива „Живот за Надежда!“ включваше издаване на книгата „Абсурдни времена – СПЕКТАКЪЛЪТ!“ по стиховете на Маргарита Петкова и Добромир Банев и нейната премиера, реализиране на спектакъла „Абсурдни времена“ в Amaya Beach с участието Нона Йотова и Петър Антонов, специалното включване на Ирина Флорин, която реагира мигновено за участие в благотворителната вечер и на нея изпълни най-новата си песен „По целувките“ и някои от златните си хитове, продажба на албуми на Нона Йотова и Ирина Флорин, както и предоставяне на картини за откупка от Галерия „Поморие“.

От продажбата на книги, куверти за вечерта и дискове с песни бяха събрани 2440 лева. Благотворителната кампания „Живот за Надежда!“ ще продължи до окончателното изчерпване на книгата „Абсурдни времена – СПЕКТАКЪЛЪТ!“ с тираж 600 бройки. До този момент са продадени 81 книги. Цената на благотворителната стихосбирка е 13 лева и с нея можете да се сдобиете чрез страницата на Ажда Чаушева, създадена за събиране на средства за онкологичното лечение на Надежда Огойска, и чрез контакт с телефон 0893 882 251.

Всичко започна с един статус във Фейсбук на Надежда Огойска, която потърси помощта на хората, за да продължи да живее. Последва разтърсваща изповед на нейната майка, известната поетеса Маргарита Петкова, с която тя се обърна към Господ и пожела да бъде волята Му, но не й докато е жива!

Искам да изразя горещите си благодарности към всички хора, които присъстваха на благотворителната вечер и на тези, които допълнително преведоха пари по сметката на Надежда. Тук е мястото да спомена и всички други, без които инициативата никога не би могла да се реализира и да придобие общонационална значимост.

Изразявам специалните си благодарности към: Маргарита Петкова и Добромир Банев, които светкавично приеха идеята ми за книгоиздаване и ме упълномощиха да го направя; Нона Йотова и Петър Антонов, които без секунда колебание се съгласиха да изиграят безвъзмездно спектакъла си „Абсурдни времена“ пред бургаската публика (с което се промени форматът на книгата от „Абсурдни времена“ в „Абсурдни времена – СПЕКТАКЪЛЪТ“); Петя Станева и Денчо Михов от издателство „Либра Скорп“ – те за 3 дни направиха чудо и книгата бе готова за отпечатване; на Областния управител на Бургас Вълчо Чолаков, когото срещнах случайно на улицата в почивен ден, изслуша ме и каза: „Съдействаме!“; на домакините на вечерта Amaya Beach, които прегърнаха идеята и съучастваха финансово и организационно при реализиране на инициативата; игрални зали „RING” и всички медии, които отразиха и разпространиха информация за благотворителната арт вечер.

Признателен съм на Община Бургас и най-вече на Весела Йорданова, директор на Дирекция „Култура и връзки с обществеността“ – за пълната подкрепа, координация и съдействие по всички въпроси свързани с популяризиране и осъществяване на благотворителното събитие, както и за събиране на средства за Надежда. Огромна роля изиграха също медицинска лаборатория „ЛИНА“ и нейните управители Татяна Костадинова и д-р Васил Костадинов.
Изказвам благодарност още към Петър Низамов, БургасБус, депутатите от ГЕРБ и БСП от Бургас и партийните им ръководства в черноморския град, и към всички хора с добри сърца.

Да, въпреки абсурдното време, в което живеем, българинът не е обръгнал на човечност, доброта и взаимопомощ! Спасяването на един човешки живот обедини хората за една благородна кауза!

Благотворителната кампания продължава…

Живот за Надежда можете да дарите по сметката на:

IBAN: BG77STSA93000021658416
BIC: STSABGSF
Банка ДСК
Христина Огойска в полза на Надежда Огойска