Войната на патрЕотите: Сидеров изкара Симеонов „убиец“, убивал туризма

Изпратих Валери да работи за пенсиите, а не да се разхожда с шумомер и от тази атмосфера на полицейщина се унищожава бизнеса, отсече Волен

България е пред нова политическа криза заради войната на патрЕотите, която избухна, след като вицепремиерът Валери Симеонов заговори за лобистки текстове в Закона за приватизацията, с които „Атака“ и ГЕРБ целели „спасяването на редник Киро”. Жертват коалицията за едни 58 млн. лева, отсече преди дни в интервю по БНТ лидерът на НФСБ. Това пък даде основание на Волен Сидеров да нападне в гръб коалиционния си партньор. В него отсъствие босът на „атакистите“ заговори за убийства. В „Здравей, България“ по Нова телевизия той обвини Симеонов убивал туристическия бизнес и заплаши, че ще го съди, ако не се извини за очернянето на партийката му.

Волен е изпратил и писмо на главния секретар на Министерския съвет, в което отправил „искане за пълна информация за нарежданията за проверки на обекти по българското Черноморие в атмосфера на полицейщина и нарушаване на човешки права“.

Вицепремиерът вкара закони и започна действия, които убиват туризма, поясни босът на „Атака“. Аз не съм го пратил във властта затова, а за да вдига пенсиите, добави той и изтъкна, че ако Симеонов не може да се справи, трябвало да бъде заменен.

Управляващата коалиция прилича на буре с барут. Всеки момент може да избухне и „Борисов III” да се разпадне и причината за това не е нито т. нар. редник Киро, нито чумата, която върлува не в Странджата, а в сградата с надпис „Съединението прави силата“. Дните на правителството май са преброени.

Обединените патриоти и ГЕРБерасти едва ли ще изкарат мандата, ако не охладят веднага страстите си. Това обаче май вече е невъзможно и разпадът е неизбежен. Докато вицепремиерът Симеонов не подаде оставка, „генерал“ Волен ще сипе бисери в ТВ ефира, а премиерът едва ли дълго ще издържи, без да ги секирдоса и двамата. Нервите на Борисов са опънати до краен предел заради протестите, Корнелия и непрестанните атаки на президента. Въпрос на време е да си подаде оставката, за да даде шанс отново на другарите си от БСП да си премерят „оная“ работа пред урните.