Бойко натири свой пиар бабаит, но некадърните министрите ги щади

Няма по- голям цирк от Министерския съвет, коментира евродепутатът Николай Бареков

Пиарът Любомир Методиев, който удари журналистка в края на изминалата седмица, изхвърча безславно от „Правителствената информационна служба“. Той е отстранен по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов.

В събота нервният Любо ударил кореспондентка на национален всекидневник, докато премиерът Бойко Борисов разглеждал гробницата в най-голямата могила край Пловдив. Нападнал я заради опит за снимка от страна на кореспондентката, съобщава „24 часа“.

Въпреки настоятелните призиви на останалите журналисти Методиев да се извини, той не го направи. А репортери информираха министър-председателя, който остана възмутен от случката и скастри служителя да се извини веднага, информира телевизия Bulgaria ON AIR.

„Няма по- голям цирк от МС. На техен език “Оставка” значи “Оставам”. Сега тръгнала подписка сред баджак джурналята да върнат обратно на работа уж уволнения “дебил” от пресцентъра, дето наби журналистката. Трябвало тя да му приеме извиненията и готово“, коментира евродепутатът Николай Бареков.

„Добре, че КФН и ТР се отчетоха с по една оставка, че иначе неудобно. Падат глави, ама от средна мижитурка надолу. От министрите недейте чака. Те са пример за гьонсуратлък. Реално нито за корупция, нито за некадърност, нито за пиянство и наркотици, нито за бой над жена или журналисти, дори за убийство някой рискува да бъде уволнен. Смахната работа. Не държава, а гротеска“, добавя евродепутатът.

Бойко лесно се разделя със служители като Любо, но не и с министрите, които няма да запомним с нищо добро. Щади ги не защото очаква да свършат нещо полезно. Това обаче ще му изяде главата. Заради некадърниците, ГЕРБ едва ли ще изкара докрай мандата. Вероятно още след евроизборите и местния вот, Бойко ще сдаде властта.