Не гръмне ли бушон „Порожанов“, ще трябва да сменим ел.таблото

Когато Корни галеше козичките в Странджа, пое отговорност, че ако разнесе заразата с обувките си, ще се оттегли, но това не се е случило и е време Борко да си ходи

Министърът на земеделието Румен Порожанов и вътрешният министър Валентин Радев да си ходят, а премиерът Бойко Борисов да понесе отговорност. Това поиска на извънреден брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова, а повод за него станаха излезлите резултати от лабораторията, която потвърди, че няма чума в Странджа. Междувременно обаче другарчетата им от ГЕРБ застанаха зад двамата министри, а и на тях самите хич не им се ще да подават оставки. Дали обаче няма да бъдат принудени да си ходят? Не гръмне ли бушонът „Порожанов“, може да се наложи да сменим ел.таблото, но не щото кака Корни иска точно това, а защото много щети нанесоха неговите хора на българското земеделие.

„Днес се явявам пред вас в лицето и качеството си на главен превратаджия в държавата. По думите на Цветан Цветанов „Корнелия Нинова е виновна за чумата по животните“. Докъде стигна превратът, до официалната информация, че изследваните проби в 3-километровата зона, в Странджа няма чума. Два месеца след началото на проблема няма умряло животно. Единствените умрели са убитите от режима на правителството“, каза Нинова.

Тя добави, че когато ходела да гали козичките по главата в Странджа, е поела отговорност, ако разнесе заразата с обувките си, да се оттегли, но това не се е случило и затова сега попита каква отговорност ще поеме премиерът Борисов, съобщава Нова телевизия.

„Днес г-н Порожанов се опита да прехвърли всичко върху директора на БАБХ. Трябва да се спре с този цирк. За Търговския регистър отговорността пое бушонът, г-жа Цачева си седи. За фалита на застрахователното дружество отговорността пое зам.-председателят на комисията Ралица Агайн. Видите ли, тя не знаела. Сега насочват всички отговорности и стрели от сутринта към г-н Илиев. Когато гърмят бушоните, се стига и до по-нагоре. Искаме Порожанов и Радев да си ходят“, заяви Нинова.

Дамата, която гали козички, напразно чака премиерът подобно на нея, да поеме отговорност. Няма да има оставки, докато не стане напечено, но тогава место бушонът „Порожанов“, може да гръмне ел.таблото „Борисов“.