Ужасни снимки на Николай Колев – Босия след 72 дни глад

Посвещавам тези снимки на онази част от обществото на България, която си позволи да твърди, че не гладувал истински, сподели Милва Цветкова

Ужасни снимки на Николай Колев – Босия след 72 дни глад потресоха стотици българи в социалната мрежа. Авторът им Милва Цветкова сподели във Фейсбук, че ги посвещава на онази част от обществото на България, която си позволи да твърди, че не гладувал истински.

„И тъй като е един наистина изключителен човек, той пожела всичко да бъде ясно и прозрачно, дори за най-долните и низките! ТА ДА, ТЕЗИ СНИМКИ СА ЗА ВАС, човеченца. И знаете ли, надявам се да си ги припомните поне няколко пъти до края на живота ви, по време на закуска, обяд или вечеря. А относно дядо Кольо, дано Господ ни помогне по някой от своите неведоми пътища. Защото ние нямаме нужда от хора като вас, ние имаме нужда от хора като него. СВЕТЪТ ИМА НУЖДА ОТ ХОРА КАТО НЕГО! И така ще бъде винаги“, сподели авторката на снимките.

Преди 75 дни българският дисидент, поет и журналист обяви гладна стачка в искане транспортният министър Ивайло Московски да се разкара от Министерския съвет, а Народното събрание да бъде разпуснато. Исканията му все още не са изпълнени и затова стачката на Николай Колев-Босия продължава.

„Николай Колев ще умре, защото е дал дума и държи на нея. Има принципи. Има достойнство. ИМА ОТНОШЕНИЕ КЪМ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. Не се определя като водач. Надява се смъртта му да бъде искрата, която да запали огъня на справедливия гняв на ЖИВИТЕ българи“, сподели във Фейсбук пък бившата съдийка Румяна Ченалова.

„Той не се страхува. Не съжалява. Верен е на всеки свой избор. И омразата и любовта му са истински. Всичко има начало и край. Когато /скоро/ краят настъпи, съвестта ни ще зададе само един въпрос: ДОКАТО ТОЙ УМИРАШЕ ,В ИМЕТО НА СПРАВЕДЛИВОСТТА ЗА ВСИЧКИ НАС, НИЕ КАКВО НАПРАВИХМЕ?“, коментира Ченалова.