България пред революция, президентът търси алтернатива на „Бойко III”?

Ще работя за извеждането на страната на нова перспектива за развитие, каза Радев в обръщението си към народа

Лобистки текстове в законите ерозират остатъчното доверие в парламента. България се управлява повече през телевизиите. Страната се нуждае от идеи, а се дави в скандали. Оставките вече не са решение, а бягство от реална отговорност. Това каза президентът Румен Радев. Той направи обръщение към народа за старта на новия политически сезон. От думите му прозира желание за революционни промени. Вероятно той търси алтернатива на мафиотското управление на страната. Дали обаче това е възможно?

Отговорното поведение диктува управляващата коалиция да се фокусира върху най-острите проблеми на обществото. От парламентарната и извънпарламентарната опозиция гражданите очакват ускорено изграждане на убедителна алтернатива на сегашното управление”, заяви държавният глава.

„През политическия сезон многократно посочвах два системни порока на днешна България: несправедливостта и корупцията. Те са рожби на злоупотребите на малцина, но и на примирението на мнозинството. Без него те не могат да парализират обществото ни“, коментира Радев.

Ако политическата класа е неспособна да се справи с проблемите, българите ще бъдат принудени да открият нови пътища за тяхното решаване, предупреди той.

„Като президент, ще вложа своите сили в отстояването на българската демокрация. В диалог и сътрудничество с Вас ще работя за извеждането на страната на нова перспектива за развитие“, уверява Румен Радев.

България е пред революция. Управляващите са затънали в скандали, а опозицията не ще властта. Дали това няма да принуди зажаднелите за справедливост българи най-после да излязат на улицата и да пометат боклуците от всички цветове на политическия спектър? Сега е моментът президентът, който все още се радва на голяма подкрепа сред хората, да направи нещо за народа! Време е да излезе от президентския си палат и да подкрепи тези, които са му гласували доверие!