Честит празник, българино! Независим ли си наистина?

Преди 110 години княз Фердинанд прокламира, че страната ни вече не е васално княжество на Османската империя, а днес сме още по-зависими заради еничарите във властта

Преди точно 110 години възродена България се нареди до страните, които може да се нарекат независими, а днес, след 30-годишния преход, родината ни е по-зависима от всякога.

На 22 септември 1908 г. княз Фердинанд прокламира, че страната ни вече не е васално княжество на Османската империя. Той приема титлата цар в църквата „Свети 40 мъченици” във Велико Търново. Политическата и финансова зависимост, наложени ни от европейските сили чрез Берлинския договор, са вече в миналото. За да чуе манифеста, целият град се събира под хълма Царевец.

Днес в същата църква бе направена възстановка на събитията, случили се там през 1908 г. Актьор, влязъл в ролята на княз Фердинанд, прочете Манифеста за обявяването на независимостта на страната ни.

„Прогласявам съединената на 6 септември 1885 г. България за независимо българско царство и заедно с народа си дълбоко вярвам, че този ми акт ще намери одобрението на Великите сили и съчувствието на целия просветен свят”. Това казва Фердинанд преди 110 години.

„Тогава се е водела гъвкава дипломация, но е имало и отстояване на националните интереси на страната”, коментира в ефира на „Събуди се” по Нова телевизия историкът от Великотърновския университет проф. Петко Петков.

Според него в наши дни липсва такъв ярък национален идеал, какъвто е имало преди 110 години.

Идеалите отдавна са забравени. Българинът е реалист, а в реалността земният Рай, наречен България, наследниците на гордия и славен народ с право са наричани дебили, защото позволиха на еничарите от властта да разпродадат земите ни, да превърнат родината ни в колония, да опоскат 8-милиардния резерв и да ни заробят с 16 млрд. лева, които и внуците ни ще изплащат, да дарят златото ни на алчни западняци, да изколят животните в Странджа, да затрият винарството, земеделието… и да разрушат всичко. Дебилът сега мечтае да е митничар или футболист и силиконови кючекчийки да му играят на „свирката“, а ако няма достатъчно пари и власт, за да направи дъщеря си „мис“-ка, да я „пласира“ на Запад и да забрави, че е българка.

Българинът е отчаян, защото крадците от всички цветове на партийния спектър го ограбиха, но протестира само в кръчмата. Наивният човечец чака с нетърпение изборите, за да си продаде гласа за 30-40 лева или да избере отново най-големия лъжец, за да ни зароби съвсем. Всички се надяваме икономиката ни да се оправи и най-накрая да излезем от кризата, а реално в България вече няма производство. Избягаха дори инвеститорите, а тези, които останаха, не могат да си поемат въздух заради престъпните схеми, с които властта ги притиска.

Честит празник, българино! Празнувай независимостта си в кръчмата и гледай как 500 достойни мъже от Карнобатско протестират срещу проклетите продажници и ордите на държавата, които спъват бизнеса и ги обричат на глад!