Осем месеца след инцидента обвиняеми за смъртта на детето на Московски няма.

От самото начало прокуратурата се държи подозрително по случая.

В началото дори не беше съобщено как е станала катастрофата с моторната шейна, управлявана от министъра. По неофициална информация тя се е ударила в дърво. Прокуратурата мълча 5 дни, а след това обяви, че делото за причиняване на смърт по непредпазливост е прехвърлено за разследване в националното следствие. След това обвинителите се застраховаха, че ще им трябва много време, защото имало много свидетели и се търсели хора със специфични знания за разрешителния режим и правилата за ползване на моторни шейни. Така осем месеца след инцидента обвиняеми за смъртта на детето няма.

Вчера стана ясно, че делото е прехвърлено на друга прокуратура с абсурдното обяснение, че държавното обвинение чак на осмия месец се сетило, че министрите всъщност трябва да се разследват от Софийската градска прокуратура. Досега делото бе под надзора на Софийската окръжна прокуратура, тъй като детето загина в Боровец, който попада в района й.

Какво ли да очакваме от прокуратурата, след като Ивайло Московски  бе освободен като министър заради катастрофата край Своге, при която загинаха 18 души. Но пък бе предложен за вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие.

Явно в България линията на прокуратурата е успоредна на онази на властта …

Свободен автор – Философът

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!