Терористи ли нападнаха жената и невръстния син на Волен Сидеров?

Със суданеца е имало и други хора, които са избягали, но дали не са нелегално пребиваващи терористи, попита Байрактаров

40-годишният суданец, който бe задържан, след като нападна съпругата на Волен Сидеров – Деница, не е бил сам, но полицаите не направили нищо, за да издирят другарите му. Това каза в студиото на Bulgaria ON AIR бившият депутат Димитър Байрактаров. Тези други хора дали не са нелегално пребиваващи терористи, попита той.

От МВР потвърждават, че автомобилът, управляван от чужденеца и този на Деница са ударили страничните си огледала при разминаване в района на столичния квартал „Витоша“.

След инцидента, за който не е подаван сигнал на телефон 112, водачът на единия джип – суданецът започнал да обижда шофьора на другия – съпругата на Волен Сидеров. Жената успяла да се оттегли.

В района на булевард „Г. М. Димитров“ в столицата тя била застигната от мъжа, който я принудил да спре, излязъл от джипа си и започнал да я обижда.

Мъжът е задържан, а по случая е образувана преписка за хулиганство.

Това е причината лидерът на „Атака“ Волен Сидеров да поиска оставката на вътрешния министър Младен Маринов и смяната му с човек от партия „Атака“.

След катастрофата на мястото пристига журналистът и депутат от 43-ото Народно събрание Димитър Байрактаров.

„Получил съм информация, че някъде нещо се е случило. Звъннах на Сидеров, попитах го наистина ли нещо се случва, той каза, че ситуацията е много сериозна. Обадих се на моя партньор в предаването Николай Бареков“, каза Байрактаров в „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR .

По думите му скандалът е по-голям, защото в него участва невръстното дете на Волен Сидеров. Защо никой не казва защо Сидеров е толкова емоциално засегнат? Невръстно дете, което никой не пита как се чувства, настоя журналистът.

Пред Bulgaria ON AIR Байрактаров посочи, че въпросният суданец има военна подготовка и вероятно е участвал в гражданската война на Судан.

„Действията на МВР бяха абсолютно неадекватни. Имаше ясни доказателства и показания на хора, че суданецът не е бил сам. С него е имало и други хора, които са избягали. Дали не са хора, които са имали в себе си оръжие и са преследвали друга цел?“, коментира бившият депутат.

Димитър Байрактаров подчерта, че първо би поискал оставката на вицепремиера по сигурността Красимир Каракачанов, тъй като той е пряко отговорен. По думите му Волен Сидеров има пълно основание да бъде недоволен като гражданин.

Вождът на „Атака“, чиято роля в парламента е да крепи министрите от които сега е недоволен, има основание да иска оставки, но първо трябва да започне със своята, защото не изпълнява предизборните си обещания. Хората, които гласуваха за него, не са по-доволни от него от бездействието на полицията. Деница не е единствената жертва на агресията на улицата. Няма и да е последната, но вина за това има и Волен, защото с гласа си крепи „Шайка“-та, срещу която уж се бореше преди изборите.