Защо Орбан закриля престъпници, а политиците ни го подкрепят?

Освен авторитарен психар и откровен мошеник, той е пряк проводник на антиевропейска и конкретно антибългарска политика, коментира Радан Кънев

Унгарското правителство изключва възможността за екстрадиция в Македония на бившия македонски премиер Никола Груевски, който през октомври бе осъден две години затвор за злоупотреба с влияние за купуването на луксозен мерцедес на стойност 600 хиляди евро.

Той не може да бъде изпратен в страна, в която го преследват, заяви унгарският министър на правосъдието Ласло Трочани.

Унгарската служба за имиграция и убежище удовлетвори молбата на бившия министър-председател на Република Македония Никола Груевски да му бъде предоставено политическо убежище, съобщава Нова телевизия.

Груевски избяга в Унгария на 13 ноември, след като македонското правосъдие издаде заповед за ареста му, за да изтърпи произнесената през октомври присъда.

„Сещате ли се какво следва? Следва Орбан да блокира членството на Македония в НАТО и преговорите с ЕС, това следва“, коментира бившият лидер на ДСБ Радан Кънев.

„Вече и слепите, и глухите разбраха #Кой е Виктор Орбан. Че освен авторитарен психар и откровен мошеник, той е пряк проводник на антиевропейска и конкретно антибългарска политика“, сподели във Фейсбук бившият вожд на демократите.

„Но иначе и ГЕРБ, и БСП, и т.нар. “патриоти” си го подкрепят с влажни погледи. Защото искат да са като него – над закона, безконтролни и в близки връзки с кеша на Кремъл“, коментира Кънев.