Млади футболисти от Несебър  спечелиха  купата на БМФ Порт Бургас за 2018 г

Младежите получиха и голямата награда – билети за мача от Лига Европа „Лудогорец – Цюрих”

Отборът на младите футболисти от Несебър  спечели купата на БМФ Порт Бургас в третото издание на турнира по минифутбол и получи голямата награда – билети за мача от Лига Европа „Лудогорец –Цюрих”. В оспорван финал несебърлии  надиграха другия финалист –  отборът на АЕГ „Гео Милев“ – Бургас . На 13 декември те ще бъдат  на трибуните на стадиона в Разград, за да подкрепят  българския шампион във втория по сила европейски клубен турнир. Билетите за мача „Лудогорец – Цюрих“, както и транспорта от Бургас до Разград и обратно, са осигурени „БМФ Порт Бургас” ЕАД – концесионер на пристанищните терминали „Изток 2” и „Бургас Запад”.

На второ място със сребърни медали и купа се класираха момчетата от АЕГ „Гео Милев“. С бронзови медали и купа си тръгнаха  футболистите от сборния отбор „Серпентс“, следвани от също така сбория „Меден Рудник,  който остана четвърти в надпреварата.

Тази година бе присъдена и още една награда – за най-полезен играч  на терена. Билет за футболната среща „Лудогорец – Цюрих“ получи  Павел Русев от отбора на английската гимназия.

Турнирът за купата на БМФ Порт Бургас събра на 3 ноември в бургаския Спортен комплект „Каменица Арена“  близо 100 футболисти на възраст между 16 и 18 години и техните фенове. Старт на надпреварата даде Велизар Маджаров от Община Бургас.  От името на общинската администрация той пожела успех на младежите и благодари на „БМФ Порт Бургас“ за инициативата, с която се обогатява  спортният календар на Бургас. За трета поредна година дружеството доказва своята социална отговорност като подпомага  развитието на масовия спорт в града, изтъкна представителят на общината.

Състезанието се проведе със съдействието на Българската асоциация по минифутбол – клон Бургас и съгласно правилата, регламентирани в Наредбата на БФС по минифутбол за 2017 г. В турнира участваха общо 6 отбора от училищата: Английска езикова гимназия  „Гео Милев“ , Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола“ и Професионална гимназия по транспорт, както и сборните  „Несебър“, „Серпентс“ и „Меден Рудник“. Отборите бяха разпределени чрез жребий в две групи и се състезаваха на принципа „всеки срещу всеки”. След края на груповата фаза победителите се срещнаха на полуфинал и финал чрез директни елиминации.

За всички участници турнирът бе абсолютно безплатен. Освен голямата награда, купи и медали,  организаторите бяха подготвили предметни награди за класиралите се на второ и трето място, както и индивидуални подаръци за всеки участник в надпреварата.

Комуникационна група    Имидж Едвъртайзинг