Проф. Евгени Дайнов: Управляващите крадат от всичко, правителството се разпада

Те престават да се крият, че крадат, когато повярват, че са вечни и започват да се фукат, каза политологът

Управляващите крадат от всичко. Те си присвояват бизнесите на хората в провинцията, крадат от пътища… Това каза в интервю за Bulgaria ON AIR политологът Евгени Дайнов.

„Когато е пусто в душата и се опитваш да запълниш дупката с пари – ти преставаш да работиш онова, за което си поставен на тази позиция. Това, което се случва в Агенцията за българите в чужбина, е същото, което се случва навсякъде. Всички знаят, че те крадат. Те престават да се крият, когато повярват, че са вечни. Тогава започват да се фукат“, поясни политологът.

Той коментира ареста на шеф на Агенцията Петър Харалампиев.

В студиото на „България сутрин“ професорът подчерта, че всеки трус може да доведе до падането на сегашната власт.

„Тя е крайно крехка. Може и да добутат до края на мандата. Правителството ни се разпада пред очите. Не виждам как ще издържат зимата“, добави той.

„Всички знаеха, че имало голям проблем в законодателството за това как се взимат паспортите. В ДАБЧ работят най-различни хора. Няма как да се преборим с корупцията, ако нямаме стимули да запазим хората, които ще я разкрият“, каза пък политологът доц. Татяна Буруджиева.

Според нея няма да има спокойствие за политиците. „Ние нямаме системни партии. По-скоро са еднодневки. Една-две партии знаят какво правят и вървят в една посока. Нямаме сериозни тенденции за раждане на алтернатива“, добавя тя.

Алтернатива не може да има, когато и управляващите, и опозиционерите са били другари в една и съща партия – БКП.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!