85-годишна бургазлийка проси, цигани са й задигнали пенсията

Нейни съседи обаче я разобличиха: бабата живеела сама в двустаен общински апартамент и тормозела хората от блока

Видеоклип с 85-годишна жена от бургаския жилищен комплекс „Меден рудник“, която се оплаква, че цигани я ограбват системно, а полицията бездейства, предизвика вълна от възмущение и съпричастност в социалните мрежи. Циганите имат ключове за апартамента ми и като изляза ме обират, споделя баба Надя.

„И личната ми карта откраднаха, и парите ми задигнаха, и сега нямам с какво да живея. Хляб няма с какво да си взема“, каза възрастната жена пред камерата на Телевизия Bulgaria ON AIR.

Тя твърди, че е принудена да гладува и проси, защото роми крадат пенсията ѝ. Разказва, че не веднъж се оплаквала в полицията, но органите на реда бездействали.

Жената не крие, че проси и разчита на добрината на хората.

Репортерът Стиляна Георгиева обаче решила да се запознае с „крадливите“ съседи на възрастната жена и се оказало, че нещата не са такива, каквито бабата ги представяла.

Пред блока телевизионният екип бил посрещат от възмутени жени. Казват, че от две години тя ги подлагала на системен тормоз.

„Тази жена живее сама в двустаен общински апартамент и се прави, че я ограбват“, каза една от съседките.

От полицията в Бургас заявиха, че са правили проверка по няколко сигнала на възрастната жена, но жалбите ѝ са били неоснователни.

Ани, съпругът й и двете им деца са единственото ромско семейство във входа. Младата жена вече е гледала клипа и сподели, че се чувства обидена.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!