Български евродепутат се размина на косъм със смъртта

Миришеше на канела, сладки и греяно вино и точно зад гърба ни става този ужас, разказва Бареков за атентата на Коледния базар в Страсбург

Български евродепутат се размина с главорези от ислямския свят. Във Фейсбук той разказа как е станал атентат, след като си е тръгнал от Коледния пазар в Страсбург.

„Кой да повярва!? Само минути след като бяхме тук в центъра на Страсбург на Коледния базар с колеги от Европарламента стана зловещ атентат! Десетки ранени след стрелба. Беше пълно с весели хора, деца, семейства, християни, празнуващи предколедните дни преди Рождество. Купих подаръци за децата, миришеше на канела, сладки и греяно вино и точно зад гърба ни става този ужас…. само минути след като се върнахме в сградата на парламента“, сподели Николай Бареков в социалната мрежа.

„Засега един убит и няколко ранени! Разбирам, че е ранен колега евродепутат от Италия. Ужасяващо е това! Беше въпрос на време. Използват струпването на хора, на парламент, на най-светлия християнски празник…Нека горят в Ада! Съболезнования за жертвите, дано ранените се възстановят успешно“, добавя евродепутатът.

„Точно зад гърба ми на селфито ми с елхата стана и атентата. Бяхме там часове и миг преди да се случи. Атентаторът е избягал. Мерките за сигурност бяха повърхностни. Слава Богу, поне превозни средства не допускаха. Сега всичко е блокирано. Европарламентът е затворен неясно докога. Хората са пленници вътре. Били са няколко атентатори и всички са избягали. Инструкциите са никой да не излиза оттам, където е в момента“, разказва Бареков.