Ще спре ли Курц парите на Бойко и мутрите?

Нужно е отнемане на властта от ръцете на двете най големи партии БСП и ГЕРБ и техните 37 олигарси, коментира поморийката Дора Апостолова, която е ръководител на ДРД „Идея за България“

Парите от еврофондовете, които ЕС дава на България и страните от Източна Европа, трябва да бъдат спрени. Това е казал австрийският канцлер Себастиан Курц, цитиран от istinata.net.

Позицията на западните държави била, че те не могат и не искат да продължат да носят на гърба си, крадливите „елити“ на източноевропейските страни. Милиардите се стопяват още щом влязат в страните от Изтока. И до хората, които наистина се нуждаят от тях не достига почти нищо.

Курц посочва, че парите от еврофондовете не се разходват по предназначение, а потъват в нечии дълбоки портфейли като в бездънна каца.

Ето защо двамата държавни ръководители на Австрия и Холандия са категорични, че няма повече да дават пари, за да пълнят джобовете на източните олигарси.

Поморийката Дора Апостолова, която е учредител и ръководител на ДРД“Идея за България“, обаче твърди, че статията, публикувана в istinata.net, е менте.

„Това е поредната измислица на Чергар Скитаняк от Бъзийкликс. За да хване декиш пред политически неграмотните българи с меки глави, той има навика да слага свои мисли в устата на известни европейски политици, които си нямат и хабер от това“, сподели във Фейсбук дамата, която живее във Финландия и преподава в Хелзинкския университет.

„Сега е ред на австрийския канцлер Себастиан Курц ръководител на крайната австрийска десница, чийто партия е колега на ГЕРБ в дясната европейска партия -“Единната народна партия“. В действителност нито Себастиан Курц е казал това срещу Борисов, нито дори си е помислил да го каже.“, добавя тя.

„В случая Чергар Скитаняк работи за опозицията на ГЕРБ – БСП, тя е недоволна от факта, че управлението на ГЕРБ прибира за джобовете си еврофондовете( които са наши пари ) и допълнителните помощи които ЕС дава на България и не дава на БСП нито кокалче“, коментира Дора Апостолова.

„Олигархията на ГЕРБ в лицето на двойката „ББ и ЦБ“ не се различава от 36-те олигарси на БСП считана за „опозиция“ на ГЕРБ. И двете партии изповядват крайно дясната идеология на неолибералния олигархичен капитализъм, олигарсите на двете партии са започнали с един и същ начален капитал даден им от склада на БСП- „Мултигруп“, различават се само по сурЯтите си и кои части на икономиката владеят, бият се помежду за преразпределение на икономическата трапеза на България“, припомня поморийката.

„ГЕРБ е на власт от 2009 г и скоро ще навърши едно десетилетие, а от 2009 г БСП не е на власт и нейните олигарси огладняха и омършавяха. Държавната собственост от времето на социализма , която бе обект за крадене през целия преход е вече пред привършване. Няма какво да се краде освен държавната хазна (парите на данъкоплатците) и еврофондовете“, коментира Апостолова.

За това сега БСП неистово се стреми да се върне на власт, за да може нейните олигарси да се доберат до държавната хазна и еврофондовете, добави тя.

Според нея, грабежа през бандитския ни преход бе извършен поради липса на правова държава да го спре и ликвидира корупцията по всички ниво най вече в средите на политиците ни.

„Коя е алтернативата- Чергар Скитаняк не казва. А тя е следната: Нужно е отнемане на властта от ръцете на двете най големи партии БСП и ГЕРБ и техните 37 олигарси. Това може да стане с нова партия-алтернатива на олигархичното статукво, която да се изправи срещу БСП и ГЕРБ едновременно влезе с мнозинство в парламента, така остави БСП и ГЕРБ малцинство в НС и по този начин им отнеме властта, а после със свое законодателно мнозинство инициира национален референдум, който да приеме нова конституция и подзаконодателство, в което да се заложат правилата на правовата европейска държава“, подчерта идеологът на протестното „Движение един милион“.

„Така ще се положат основите на правова държава. Правовата държава автоматично ще извърши преразглеждане на целия преход- всички приватизационни, концесионни сделки и замени на земи, ще провери милионите на нашата бизнес класа покриваща се с политическата класа, ще изправи на съд крадците и мародерите, спретнали ни геноцида през прехода, конфискува до 10-то коляно и завре в пандиза“, коментира Апостолова.

„Ще извърши ново преразпределение на собствеността в икономиката, ще върне заграбеното от народа през бандитския ни преход и ликвидира олигархията, ще въведе справедливост в обществото. Само този начин на борба със статуктово Европа ще одобри и ни помогне.

Такава партия „Идея за България“ изгражда в своите интернетни страници!“, добавя поморийката.