Държавата да купи земите на Сава Чоролеев, за да спаси „Корал“!

Инвеститорът намекна, че е готов да продаде спорния терен, върху който ще се появи нов курорт

Строителството край екоплаж „Корал” е възможно. Ако обаче на държавата й е толкова необходима тази зона, може да я откупи. Това каза в интервю за бТВ инвеститорът Сава Чоролеев.

Вече няма законови пречки в близост до брега да се появи нов курорт.

След като съдиите от Върховния административен съд решиха, че територията е урбанизирана, а мястото, където се очаква да се строи, не е защитена територия, бизнесменът сподели, че иска да се възползва от правата си.

„Експерти, назначени от съда, са установили категорично, че в нашия терен няма дюни. Какво означава плаж за природосъобразен туризъм. „Корал” е най-запустелия и изоставен плаж”, коментира в предаването „Тази сутрин“ Чоролеев.

Нова телевизия съобщи, че той възнамерявал да строи еднофамилни двуетажни къщи.

Петко Петков от организацията „Да запазим Корал”, който участва в спасителната операция за алпиниста Боян Петров на Шиша Пангма, пък призова премиерът Бойко Борисов да се намеси, за да се запази един от трите плажа за природосъобразен туризъм. Готови сме да се срещнем с Борисов и да му дадем решение, сподели той.

Петков обяви, че той и още много еколози ще са принудени в нарушение на закона да застанат пред багерите, ако започнат да копаят до „Корал”.

Патриотите, които са готови да защитават с телата си земята край Корал от багерите и бетона, ще бъдат изкарани престъпници, ако държавата не купи земите на Чоолеев. Време е Бойко да се вслуша в съвета на Петков и земите край плажа да бъдат отчуждени!