Синята лампа за евровота светна, ще получат ли ГЕРБавите червен картон?

 Според социологът Първан Симеонов БСП трудно ще мобилизират още подкрепа, но е много вероятно ГЕРБ да загубят от своята

Националната работна среща на ГЕРБ беше формален старт на предизборната кампания. Това каза в предаването „Лице в лице” по бТВ политологът Румяна Коларова.

Синята лампа, за която говори премиерът, вече светна. Сега въпросът, който навярно вълнува изтормозения нашенец от бирници и измамници на всяка крачка е дали ще получат ГЕРБ-ерастите червен картон.

„От ГЕРБ обявиха, че започват номинации за листите за евродепутати, което си е старт на кампанията. Не е естествено, защото обикновено кампанията за европейските избори е доста по-кратка и неинтензивна в сравнение с националните”, заяви политологът.

Според социологът Първан Симеонов пък евроизборите са междинен тест за властта, не само в България.

„Отчита са известно намаляване на разликите, което увеличава интригата. От днешна гледна точка, най-вероятно е ГЕРБ да спечели европейските избори. Не знаем дали ще има нов играч и не се знае какво ще се случи до края на зимата. Както казва Борисов – догонват ги”, каза социологът.

Според него БСП трудно ще мобилизират още подкрепа, но е много вероятно ГЕРБ да загубят от своята.

„Рано е да се каже за колко евродепутати имат шанс. Разликите са минимални, гласуването ще бъде в края на три почивни дни, а евроизборите са на втори план за българите”, добавя Симеонов.

Коларова беше категорична, че правителството с цел търси темата за изборите. „Ако кампанията започне сега, ще се говорят различни неща от дневния ред, на който бяхме свидетели през последните четири месеца. От една страна тя, е доста по-удобна, от друга страна – тя е изключително неудобна за БСП. Те се разминават не само за листите, но и за съдържателните послания, които ще отправят”, каза Коларова и допълни, че темата „избори” затруднява и коалиционният партньор – Обединените патриоти.

Бойко се опитва да отклони вниманието на хората от съществените проблеми, като им предлага зрелища. Вместо българите да се тормозят, умувайки защо цените скачат и инфлацията изяжда спестяванията им, защо циганите крадат и бият българските данъкоплатци, а финансираната с нашите пари полиция ги пази, управляващите ни предлагат да гледаме сеир. Съвсем скоро червени и ГЕРБави ще се хванат за гушите в спор кой да получи повече от народната любов, но с това нашенецът няма да стане по-щастлив.