Скандал: Джамбазки изкара Бареков ревнива жена, а Волен бил подведен за трудовия стаж

 Безработен не съм бил никога, уверява евродепутатът и зове патриотите да останат обединени за европейските избори

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров е бил подведен от един евродепутат. Това каза Ангел Джамбазки в предаването „Опорни хора“ по Bulgaria ON AIR. Доста плахо той все пак изрече името на колегата си в Европейския парламент, заради който по думите му съпредседателят на „Обединени патриоти“ го нападнал с лъжи.

„Сидеров изрече грозна лъжа, за това че на 15 януари съм гласувал- „въздържал се“ за Пакта за миграция на ООН. Пактът не е гласуван в ЕП! Всеки може да провери. Другата неистина е, че нямам трудов стаж. А аз, имам около 25 години трудов стаж“, уверява Джамбазки. Сидеров трябва да се извини и да каже: „Подведен бях!“, добавя евродепутатът.

Той упрекна и колегата си Бареков. „Напоследък той се държи като ревнива, изоставена жена и говори лъжи“, заяви Джамбазки.

„От гимназията работя. Безработен не съм бил никога“, подчерта той.

Няма как в рядка кал да не се окаляш, споделя евродепутатът.

„Не е редно човек да лъже, когато е председател на парламентарната група. Ролята на Сидеров е да я обединява“, добави Джамбазки.

Той призова патриотите да останат обединени за европейските избори, но това вече изглежда невъзможно.

“Атака” винаги е била за падането на санкциите срещу Русия, НФСБ пък е пронатовска партия. В такъв случай е по-добре да се явим самостоятелно, вместо да започнем да се разграничаваме от позициите си. Все повече се очертава, че няма да сме заедно с коалиционните партньори“, каза вчера в интервю за БНТ Сидеров.

„В случай, че патриотите се явим заедно, листата за евроизборите може да я води всеки. Може да я води и Красимир Каракачанов, и Валери Симеонов, Бате Харо, може да води листата, ако поиска. Но това не е от такова значение. По-важни са посланията и това каква ще бъде програмата, какви ще са програмните ни намерения. Европа е в момент, в който може да се еманципира. Навлизаме в нова фаза на европейското развитие. Къде са нашите политици, нашата философия и стратегия – няма ги“, коментира лидерът на „Атака“.

„Що се касае до мен, аз никога не съм изявявал желание да водя листа. Какво ще стане обаче, когато започнем да се разбираме за програмата ни за евроизборите“, добави той.

Бареков пък сподели тези дни във Фейсбук, че благодарение на него Джамбазки е станал евродепутат и спестил близо половин милион лева само до 2017 година.

„Джамбазки ни предаде веднага щом пристъпи прага на Европарламента и се обяви за какъв ли не. 250 хиляди българи гласуваха за мен, защото бяха против ГЕРБ, а получиха един милионер и слуга на ГЕРБ в лицето на Джамбазки“, написа в социалната мрежа лидерът на „Презареди БГ“.

„Още един път поднасям извиненията си на българския народ, че направих Ангел Джендърбазки евродепутат в Брюксел и се надявам той да върне обратно парите на нашите избиратели, сред които има и много бедни българи!“, добавя Бареков.