Митьо Очите се връща в България с белезници след Деня на влюбените

 Турция ще екстрадира у нас Димитър Желязков – Митьо Очите на 15 февруари

Турските власти най-после ще екстрадират в България Димитър Желязков – Митьо Очите. Той ще е у нас на 15 февруари, потвърди пред bTV говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Предаването на несебърския бос ще стане след Деня на влюбените в полицейски участък на летище „Ататюрк” в Истанбул.

Трима служители на ГД „Охрана” към Министерството на правосъдието ще приемат задържания Желязков и ще го конвоират до България с полет, който ще пристигне на летище София в 20:25 ч.

Мярката му за неотклонение ще се гледа до 72 часа след пристигането му у нас.
Митьо Очите беше издирван от Интерпол по обвинение за участие в група за рекет и наркоразпространение.

Арестуваха го в Турция в компанията на бившия депутат от ДПС Несрин Узун и общинския съветник от Бургас Бенчо Бенчев, който след това беше изключен от редиците на БСП.

Защо ли Турция реши да екстрадира Митьо след Свети Валентин? Вероятно, за да го използват управляващите за ПР. Ако комшиите го бяха върнали заедно с Бенчо и Несрин, вече можеше да е като тях на свобода, а сега ще може да бъде използван в предизборната „битка“ (или по-точно казано ПР) на Цацаратурата и цацароманите срещу организираната престъпност.

Сега ГЕРБавите ще могат да се похвалят с това, че благодарение на „усилията“ им са видни олигарси и мафиотски „босове“ като Десислава Иванчева например са влезли зад решетките. Може с помощта на сляпата Темида и да получат някой друг глас на евроизборите, но ако те са честни, едва ли ще ми стигне, за да имат повод през май да празнуват. По-вероятно е тогава да се оправдаят за загубата на вота с хакерите от Русия и хибридната война. Ясно е, че Митьо Очите няма да ги спаси от резила.