Българин спечели престижна награда със снимка от солниците

 Снимката на Явор Мичев от солниците край Бургас победи над 365 000 други. Фотографията, озаглавена, Солта на морето ще бъде показана в Лондон

Български фотограф спечели наградата на Световната фотографска организация в раздел „Любители“.
Явор Мичев от Русе е заснел с дрон как хора плуват в тъмночервените води на басейн с морска луга край Бургас, съобщава бТВ.
Той e IT специалист и фотограф от Русе. Над 365 хиляди фотоса от цял свят са били изпратени за конкурса, а снимката на Явор е отличена като най-добра от България. Тя е озаглавена „Солта на морето“ и показва реалния цвят на водния басейн.
Аерофотография над бургаските солници, по-конкретно, така, съм кадрирал свободно достъпен басейн за провеждане на лечебни бани с морска луга, обяснява Явор Мичев.
Той обяснява още, че фотографията му прилича на една доста абстрактна картина с рамка от трева и червена вода с човешки фигури в нея.
Отличието, което Явор печели е едно от най-престижните в света.
Той се занимава с фотография от дете, а през последните години обикаля цялата страна с дрона си, за да търси интересни и впечатляващи гледки. За него снимането с дрон е жанр фотография, който развива от 11 години.
Наградата на Явор е най-модерно оборудване за цифрова фотография.
„Солта на морето“ ще бъде показана на световна изложба в Лондон, а после ще бъде публикувана в албум с отличените снимки за 2019 г.