ГЕРБ си вкараха автогол в Поморие, Цецо обвърза евроизборите с вот на доверие

След АпартаментГейт, Цецо обвърза резултатите от евроизборите с вот на доверие. Ако Шайката продължи да се тресе от скандали, може и да загуби властта

ГЕРБ си вкараха автогол в Поморие като пусна Цецо след АпартаментГейт да се излага. След скандала с апартаментите на властта всяко негово словоизлияние намалява електоралната тежест на управляващата партия.
Днес бившият парламентарен шеф на ГЕРБ нескопосано се опита да отхвърли съмненията за намеса на Турция при поправките в Закона за вероизповеданията. Направихме всичко, водени от интереса и свободата на вероизповеданията у нас, каза той.
Необяснимо обаче за хората остава странното желание ма Цецо и другарите му да опростят 8 млн. лева на мюфтийството. Ялови се оказаха и напъните на Бойко да извоюва извинение от Турция за признанието на външния министър Мевлют Чавушоглу за намесата на Анкара при поправките в Законът за вероизповеданията в България.
В Поморие Цецо изръси, че европейските избори щели да дадат вот на доверие към ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов да продължат да изпълняват своята 4-годишна управленска програма. Според него ГЕРБ трябва да спечели най-малко 6 места в Европарламента.
Това означава, че ГЕРБерастите заедно с аверите им от СДС трябва да имат над 20% от гласовете и общо 7 мандата, а едва ли ще успеят заради нестихващите скандали. Ако се издънят, ще трябва да поемат отговорността и да се разкарат от политическата сцена. Заради обвързването на резултатите от евроизборите с вот на доверие за Шайката, правителството може да падне в края на май и основната заслуга за това ще е на Цецо и Бойко.