Заради разкритията срещу хората на властта „Биволъ“ е мръсна дума

Асен Йорданов за разкритията на Биволъ за Пламен Георгиев, Сотир Цацаров и Цветан Цветанов

Кой да разследва Цветан Цветанов след като той е покрил Сотир Цацаров заяви Асен Йорданов по Евроком в предаването „ЕвроДикоФ“.

Човекът, който има отговорност и е натоварен с държавната власт да се бори с корупцията трябва да е прозрачно чист. Оказва се, че не е така. При шефа на КНКОНПИ Пламен Георгиев има разминаване в цените на имотното му състояние Тук става въпрос не само за занижаване на цените, а за жилищно пространство, кото се тълкува като общи части.

Променят се нотариални актове и документи в агенцията по вписванията. Явно тази практика за България е допустима.

Такива бяха и справките за Цацаров, със задна дата променяли съдържанието на сделка за продажба на градина. Тогава, когато правихме разследване за моралния облик за предложения за главен прокурор съдия от Пловдив, за имотните декларации, натуралните актове имаше и нещо интересно за отношенията между Цацаров и Георги Гергов. Как Гергов е придобил Пловдивския панаир. Всичко е било депозирано с входящ номер при тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов. И е ставало дума за корупционни практики. После връзката се видя на срещата в ЦУМ между Цацаров, бизнесмена Сашо Дончев и Гергов. Та това е било входирано при Цветан Цветанов и тази преписка потъва без никакво последствие. А офицерът, който е входирал това, е уволнен, припомни той.

Пламен Георгиев ли да се разследва сам или Цацаров да го разследва? А Цветан Цветанов, който смачкал проверка срещу Цацаров? На времето той покрил Цацаров.

Ето това превръща държавата в оазис на беззаконието. Има тотално незачитане на законите от тези хора на властта, каза още Асен Йорданов.

Свободен автор – Философът