Листата на ГЕРБ за евроизборите по подобие Цветаново

Не може листата на ГЕРБ за евроизборите да е по-различна от онзи, който я прави и попълва с малки цветановчета …

Повелителят на апартаментите едва ли е подбрал нещо по-различно от себе си и това си личи по нейният водач Мария Габриел …

Да припомним коя е и какво знаем за нейният морал …

Европейският депутат и еврокомисар Мария Неделчева – Габриел най-вероятно бе „стокирала“ в общинско жилище при наем на занижени цени до май 2017 г. или до момента когато кандидатурата й бе издигната от ГЕРБ.

Разследване на „Биволъ“ показа, че партидата й за ток към ЧЕЗ № 310 189 868 109 на името на Мария Неделчева е закрита в първата половина на май 2017 г. Тази партида е за апартамента на бул. Никола Йонков Вапцаров 25 вх. Б. ап. 4, който евродепутатката бе наела за 400 лв. от фирма на Столична община.

Цели 128.44 кв.м. за 400 лева месечен наем и то в София ?! И при това не в някоя панелка, а в сравнително ново строителство и близо до центъра на града.

снимка : Google – Тук е стокирала скромно водачката на листата на ГЕРБ за евроизборите до май 2017 г.

Заради разкритията и скандала с жилището Габриел заявява, че е ползвала имота от октомври 2010 до май 2013 г. и тогава уж прекратила договора си с общинската фирма “Заводпроект”, която се оказа тайна касичка на Софийски имоти, но …

Фактите по онова време показват, че и при прекратен договор, ползването от Габриел на това жилище е продължила още четири години според разследването на “Биволъ“?!

Каква прозрачност и честност подобна на онази на Цветанов ?!

Мария Габриел беше номинирана за еврокомисар от правителството Борисов на 10 май 2017 г. Много бързо след което тя е побързала да се отърве от компрометиращата информация и да заличи клиентския номер по сметката за ток към ЧЕЗ за наетия апартамент.

Явно кандидатите от листата на ГЕРБ за евроизбори 2019 са наистина подбрани по образ и подобие Цветаново …

Свободен автор – Философът