Рибарите, извадили самоубийца от морето, ще получат значки

Рибарите Милен Камбуров и Паграм Аргинян, които извадиха самоубийка от морето, споделят, че не се чувстват герои, задължение било да спасяват удавници

Рибарите от Бургас Милен Камбуров и Паграм Аргинян, които извадиха самоубийца от морето, ще получат само по една почетна значка на Общината, а 28-годишна жена от морския град им дължи живота си. Младата дама решила в ранните часове на 2 март да се хвърли от моста в ледените морски води и да сложи край на живота си, но те се втурнали да я спасяват.
Затова общинският съветник Георги Дракалиев предложил на колегите си в местния парламент да бъдат наградени. Камбуров и Аргинян ще получат наградите си на Никулден.
Скромните рибари обаче споделиха пред камерата на Нова телевизия, че не се чувстват герои. И двамата са спасявали давещи се хора. Паграм Аргинян дори каза, че чувствал това като задължение. Няма да оставя човек да се дави, отсече той.
От малък съм вадел давещи се хора от морето, каза пък Милен Камбуров.
Двамата разказаха как са спасили давещата се млада жена.
Те се прибирали от риболов, когато видели нещо черно във водата.
„Помислих, че е водолаз. Имахме три мрежи още и ги извадихме“, разказва Милен.
Утрото било тихо и това помогнало на рибарите да чуят стоновете на 28-годишната жена.
„Толкова тихо, че чух едно охкане. Казах на Милен, че това е човек и му предложих да остави всички мрежи, за да видим какво става. Запалих мотора и отидохме“, добавя Паграм Аргинян.
„Видяхме я, че диша. Аз я хванах за крака, а той за ръката и я поставихме в лодката“, каза още той.
След това Аргинян и Камбуров веднага позвънили на 112 и на място пристигнал медицински екип, който реанимирал младата жена. След това те не са се срещали с нея. Паграм разказва, че целият му живот е минал в морето. Спомня си, че е спасил поне 7 души от удавяне, но за пръв път ще получи награда.