Цецо май загази заради луксозния апартамент, цацаратурата го погна

Имотът е придобит от втория човек в ГЕРБ за 4 пъти по-ниска цена от пазарната, според Цецо Цветанов обаче няма нищо нередно

Прокуратурата започва проверка по случая с луксозния апартамент на Цветан Цветанов. Имотът е придобит от втория човек в ГЕРБ за 4 пъти по-ниска цена от пазарната. За това алармираха вчера в свое разследване „Антикорупционен фонд“ и „Свободна Европа“.
Прокуратурата ще разследва сделките в следващия месец. Проверката започва от документите за покупко-продажба на имотите, съобщава бТВ.
„Снемат се обяснения от продавачи, купувачи, прави се една експертна справка за пазарната стойност на определен имот и се взема решение дали има извършено престъпление”, заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
От БСП настояват за разследване на сделките.
Цветанов се сдобива с 315 квадрата в луксозната сграда през юни миналата година.
Апартаментът струва над 380 000 лева или по 627 евро на квадрат, а пазарната цена на квадратен метър в сградата започва от 2600 евро, сочи журналистическото разследване.
За този имот, вторият в ГЕРБ, разменя със строителя две свои жилища заедно с две паркоместа. Доплаща 100 000 лева. Още същия ден двете жилища, които Цветанов използва в бартера, са продадени на бивш негов подчинен – Симеон Велков, показва справка, с която бТВ разполага. Днес Велков работи в РВД, но е бил част от екипа на ГЕРБ до преди две години.
Оценката на двата апартамента и паркоместата, когато Цветанов ги продава, е близо 290 хиляди лева. Същите обаче са придобити от Велков за 470 000 лева.
„Няма никаква договорка с когото и да е било. Аз не мога да коментирам действията на други лица. Двата апартамента, които съм прехвърлил и съм направил замяна, те са в същия район и от гледна точка на местоположение, те са на много по-хубаво място”, коментира Цветан Цветанов.
Проверката за аферата с луксозния апартамент на заместника на Бойко започва благодарение на сигнала на БОЕЦ до КПКОНПИ, ДАНС и Прокуратурата. Цецо обаче е спокоен. Никой не може да му вземе имота. Поне докато ГЕРБ е на власт.