Краси и Вили Гюлмезови от дует „Шик“: Повтаряме си често „Не мога без теб“

Предложих й брак, паднал на колене и вече 32 години заедно, споделя композиторът от Бургас

Казваме си често „Не мога без теб”. Това споделиха Краси и Вили Гюлмезови от дует „Шик“. Композиторът от Бургас каза пред камерата на бТВ, че й предложил брак, паднал на колене и вече 32 години са заедно.
Изпълнителите на обичаните от всички песни „Обич“ и „Не мога без теб” разказаха как се принудили да живеят и работят в чужбина, за да съберат пари за апaртамент.
Песните им са истинско вричане в любов. Вдъхновени от романтичния им път заедно, текстовете им присъстват в сърцата на българите и неведнъж са били част от най-важните им семейни моменти.
„Запознахме се в края на 1982 г., а се залюбихме малко по-късно – в края на 1986 г. Може би е имало някакви симпатии помежду ни, но всеки беше тръгнал по неговия си път. Заминахме за чужбина и по някакъв начин се преоткрихме. Това, което е писано, е станало. До ден днешен сме вече 32 години заедно”, разказа Красимир.
„Аз винаги съм казвала, че това е Божа работа, но сме търсили другия човек до себе си. Били сме неуверени, искали сме да бъдем заедно, да гледаме в една посока, както казва Краси и може би това е есенцията”, допълни Виолета.
Първата им песен е „Обич”.
Записахме я през 1991 година, уточнява певицата.
Малко след записването на песента, двамата заминават за Кипър, където е първото им семейно изпитание.
„Там сме работили 10 месеца и половина. Аз се страхувах от вода и само като си помисля, че сме на малка площ, много ми беше некомфортно, но там забременях. Борехме се за всяка стотинка“, разказва Виолета.
„Тогава беше кризисно време в България, а ние търсихме начин да работим някъде, за да си купим апартамент, защото ни беше омръзнало да сме на квартира. Вили роди сина ни и си взехме жилище“, добавя тенорът.
„Двамата сме като два скачени съда. Свикнали сме прекалено много заедно”, споделя Виолета.
Краси Гюлмезов сподели, че е загубил баща си още, когато е бил в 10-ти клас и това е една от причините да започне още като юноша да се започне да гради всичко в живота си от нулата.
„След 12-ти клас майка ми ме изпрати на Централната гара в Бургас. Подстригах се нула номер в София и постъпих в казармата в Строителни войски. Започнах от нулата да градя всичко. Тогава нямаше телефони. Не й се бях обаждал 5-6 месеца“, каза още певецът.