Елитът затъва заради Цецо, президентът го нахока

Няма как тази антикорупционна комисия, която е назначена и контролирана от Цветанов, да разследва Цветанов по беззъбия закон, наложен от Цветанов, каза президентът

Доверието в политическата глутница, наричаща себе си елит, се срива и Цецо Цветанов има известна заслуга за това.
След като аферата с луксозния апартамент с личен асансьор, придобит от заместникът на Бойко Борисов в ГЕРБ на 4 пъти по-ниска цена от пазарната бе разкрита от Антикорупционен фонд и Свободна Европа, в хора на критиците се включи и президентът Румен Радев.
Случаят с апартаментите далеч надхвърля обхвата на обикновена имотна сделка, защото пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността, заяви държавният глава пред камерата на Нова телевизия.
„Няма как тази антикорупционна комисия, която е назначена и контролирана от Цветанов, да разследва Цветанов по беззъбия закон, наложен от Цветанов. Поредното, според мен, гарантирано оневиняване на господин Цветанов ще се размине с моралната присъда на обществото”, пророкува Радев.
В стремежа си да смени темата Цецо изтъкна, че президентът се изявявал като неформален лидер на левицата и всеки можел вече да си направи равносметка за опорната точка на опонентите на ГЕРБ-ерите.
Всъщност не е нужно президентът да е пророк, за да прозре, че нито Цацаратурата, нито контролираната от Цветанов антикорупционна комисия ще предприемат действия срещу него. Всичко е законно, дали е морално, е друг въпрос, който обаче ще си остане да витае само в главите на българите, които не могат да бъдат „купени“ на изборите.