БСП води пред ГЕРБ заради Апартаментгейт

Трудно обаче може да се прогнозира кой ще спечели евроизборите, защото 30% от българите още не са решили за кого да гласуват

БСП може да спечели предстоящите европейски избори, тъй като Апартаментгейт нанася щети на управляващите. Опозиционната партия вече води с около 1% пред ГЕРБ – СДС, но е трудно да се предположи какви ще са щетите за управляващите от скандала с апартаментите и кой ще спечели вота на 26 май. Тези избори много трудно могат да се прогнозират. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия социологът Евелина Славкова от Изследователски център „Тренд“.
В предаването бяха показани резултатите от социологическото изследване, според което подкрепата за БСП нараства от 30,4 на 31,3%, а на ГЕРБ се топи от 33,6 до 30,4%.
Проучването е изготвено от Изследователски център „Тренд“ по поръчка на „24 часа” и обхваща периода след затихването на скандала „Апартаментгейт”. Проведено е сред хората над 18 години.
„43% от българите твърдо са решили за кого ще гласуват. Има едни 30%, които не са решили още за кого да гласуват. Това са хора, които мога да излязат, да гласуват и да променят изборния резултат, но могат и да си останат вкъщи”, каза още социологът Евелина Славкова.