Гербаджии в Пловдив отвяха тези в София

МенТа с цял блок, като кмета и друг депутат от ГЕРБ в Пловдив

Докато в София ГЕРБ си играе с апартаменти, в Пловдив действат мащабно – направо строят блокове публикува https://19min.bg/news/8/111821.html#111821

След като братът на кмета Тотев захвана цял затворен комплекс, председателката на бюджетната комисия в парламента МенТа Стоянова също гради. Шефката на данъчното в Пловдив, когато всички местни олигарси с национална известност направиха големи милиони главно от ДДС, пък тя не разбрала, е пред завършване на зданието с луксозни апартаменти в най-баровската част на града – точно срещу Новотела, в която е влюбена самата Катрин Деньов.
Съпругът на МенТа – Георги Стоянов, както е записано, макар и с грешка, на задължителната табела на оградата на обекта, който е пред пускане, е един от инвеститорите, отбеляза TrafficNews.bg.
„Кооперацията се отличава с луксозна фасада и търговски площи на партерните нива. Сградата се състои от две части, като едната се издига на 6 етажа, а другата на пет. Броят на обектите и жилищата в нея е 20, а също така разполага и с подземен паркинг.
От информационната табела е видно, че  зад инвеститора Фил Комерс ООД са Георги Стоянов, Йордан Петров и Георги Станков. Тримата са съдружници именно във фирмата, чийто управител е съпругът на пловдивската народна представителка. Компанията се занимава с изграждане на пречиствателни станции и лабораторно оборудване, като изнася машини и съоръжения из цял свят.
Пред TrafficNews.bg Георги Стоянов заяви, че земята върху която се строи сградата е закупена „на два пъти”. Единият имот през 2009 година, а другият през 2012 година. И двете сделки са с частни лица и фирми.
„Имотите са вписани в данъчните декларации. От няколко години правим сградата, като в един момент я спряхме, за да съберем нужните средства. Предполагам, че до няколко месеца ще е готова, в момента облагородяваме пространството около сградата”,каза Стоянов. Той обясни, че не е взето решение дали ще живеят в нея или ще използват за други цели.
„Всичко около строителството е прозрачно. То се прави през фирмата на съпруга ми, в която участие имат и други лица. Всичко е написано на информационната табела. Самият имот е съсобственост между съдружниците във Фил Комерс. Компанията няма участие в нито една общинска или държавна обществена поръчка през годините”,заяви Менда Стоянова.  В данъчната й декларация е видно, че тя й съпругът й  притежават „46 кв.м  имот, чиято стойност на придобиване е 75 600 лева”. Теренът изглежда като да е доста по-голям, но не това е интересното.
Сензацията е, че дори само земята им в Пловдив излиза повече квадратния метър, отколкото Цветан Цветанов плати за готов апартамент, при това с много екстри вътре в цената: със 130 м тераса, 2 гаража, собствен ВИП вход с фоайе 37 кв.м, че и с частен самостоятелен асансьор, на една от най-скъпите улици в София! 

МенТа подчертава, че е закупила терена от мастни лица, за да натопи другарчето. Пловдивският общински съвет, чийто заместник-председател и лидер на групата съветници от ГЕРБ е Радослава Ташкова, съпруга на депутата от ГЕРБ Атанас Ташков, решава да продаде на частна фирма безценна земя в парка Лаута, нищо че е отредена за санаториум. Не стига това прегрешение, ами търгът е обявен с цена на квадрат от нищожните 70,96 лв., при положение, че на пловдивския политик Георги Гергов платиха от нашите пари 15 000 лв. на кв.м. за незастрояем имот във Варна.
Така 3,192 дка стават собственост на едрия изпълнител на обществени поръчки под тепетата и околовръст Пътинженеринг, но срещу малко повече пари – 290 592 лв. или 91,04 лв. на квадрат в най-зелената и най-красивата зона във втория ни град. Той обаче изведнъж се стресира, както сам свидетелства пред Марица, уж не вярвал, че ще му дадат да строи в парка,  и като добър самарянин бизнесменът само срещу 3400 лв. горница прехвърля на Станимир Ташков, брат на депутата от ГЕРБ, апетитния терен. 

Общината през това време се грижи да прокара булевард и канализация за бъдещата 10-етажна сграда на предприемача, който е тираджия в Америка, ако се вярва на проучване на колегите.Срещу обезщетение от 8 апартамента и 5 гаража в бъдещия билдинг на обща стойност около 1 милион лева според обявените цени от 680 евро на квадратен метър ( при 627 за ЦЦ с включени тереси, гаражи, ВИП асансьор), депутатският брат дава на реалния строител терена.

Е, Пловдив изпревали София, а Бургас ?! И тук се спрягат разни под сурдинка, че една 22 -етажна сграда на годината имала повече от един реален собственик, а другият бил разгонен мъж на 52, но …

Свободен автор – Философът