(НЕ)вероятно: Цацаратурата пожали Банов

Записът, от които се чува, че Банов обяснява на строителната фирма, отговаряща за проекта „Антинчна Сердика” как да спести неустойка, не се приема за доказателство

След три месеца прокуратурата установи, че няма данни министърът на културата Боил Банов да е извършил престъпление, съобщава Нова телевизия.
Проверките по така наречения случай „Ало, Банов съм” започнаха по сигнал на Елена Йончева за реконструкцията на Ларгото. Тя показа записи, от които се чува, че Банов обяснява на строителната фирма, отговаряща за проекта „Антинчна Сердика” как да спести неустойка. От съобщението на прокуратурата става ясно, че не са могли да установят дали има манипулации върху оригиналния запис, защото предадения от Йончева е поредно копие. Самата Йончева казва пред прокуратурата, че го е намерила в пощенската си кутия, презаписала го е и след това е унищожила носителя. Освен това прокуратурата не е успяла да разпита и тайния свидетел, за когото говореше Йончева, защото тя отказала да разкрие самоличността му. Прокуратурата е установила, че при касзуса с Ларгото длъжностните лица са действали законосъобразно.
От БСП обявиха, че ще обжалват постановлението. „Тези документи, с които сега разполагаме от МРРБ, сме ги изискали допълнително и ще ви ги предоставим следващата седмица. Получили сме ги, след като сме внесли първия сигнал и в момента ги обработваме“, каза Елена Йончева.
Всъщност едва ли някой се е съмнявал, че три месеца след скандала Цацаратурата ще пожали Банов. Той е министър от ГЕРБ, а ГЕРБав политик виновен няма. Тези, които си подават оставките, са просто невинни бушони, а онези, които не ги подават са недосегаеми. Къде е тръгнала другарката Йончева с тях да се бори!? Ясно е, че докато са на власт, ще са невинни.