Рейзи обърна палачинката: Не е подавал оставка като кмет

От ГЕРБ нагло излъгаха, че кметът на Созопол Панайот Рейзи си е подал оставката като кмет и като председател на партията в морския град

Не съм подавал оставка като кмет на Созопол, а само като председател на ГЕРБ в града. Това каза в интервю за БНР Панайот Рейзи, който вчера бе отстранен от длъжност с решение на Спецсъда.
„Няма как да си подам оставката като кмет на този етап, защото съм преценил, че вина нямам за това, за което в момента съм в досъдебно производство. Постоянно атакуват всички мои досегашни съпартийци, когато се издънят, че по този начин създаваме черно петно на партията. Затова реших да подам оставка като председател на структурата в Созопол“, каза Рейзи пред БНР.
По-рано от ГЕРБ съобщиха, че той е обявил решението си да се оттегли и като кмет, и като член на партията в присъствието на председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов и на зам.-председателя на ГЕРБ и член на ИК на партията Димитър Николов.
Може би от ГЕРБ са му „предложили“ да се оттегли и като лидер на партията в Созопол, и като кмет и той решил да ги послуша, но не съвсем – запазва си единия пост, макар и временно. Очаква се след няколко дни Апелативния специализиран наказателен съд да потвърди решението на спецсъда за отстраняването му от длъжност.