Наем за мама : Има ли схема за допълнително обогатяване *

Основната заплата на депутатите стана 3 800 лева и като прибавим допълнителните стимули от 15 % за участие в постоянните комисии тя става 4 378 лева на месец …

кадър bTV

И при все това отгоре един успял син – депутат плащал на майка си месечен наем от 1 200 лева на месец да живее в нейната сграда ?!

Интересно колко от 1 200 лева му плаща парламента-сиреч ние данъкоплатците, за да поминува там момчето на мама ?! И още … това ли е схема едни пари да влязат обратно в клана Добреви и да се приспаднат може би едни данъци или …

Сигурно е ясно, че ние плащаме на провинциалните „светила“ наемите, ремонтите и горивото докато те си тъкат бъдещето в бизнеса по столицата и си щипват по близо 5 000 на месец ?!

Иначе парламентът разполага с повече 179 ведомствени апартамента. Блоковете, в които се помещават те, са разположени върху осем имота, намиращи се в столичните кв. „Изток”, „Витоша”, „Овча купел”, „Лагера”, „Редута”, „Красно село”, „Мотописта”, както и в центъра на София. Поддържа се минимален резерв от 14 оборотни жилища, които винаги са свободни. За квартирите депутатите плащат от 80 лв. до 180 лв. наем, в зависимост от нахождението на блока. За последно парламентът увеличил жилищния си фонд с изградения от него блок в „Мотописта” през 1996-1997 г., но едва ли това е най-новото … В началото на 90-те, пък МС прехвърлил на НС свои квартири.

Мдаа … Тежък е депутатския хал … И е хубаво, когато мама може да помогне и срещу наем …

Свободен автор – Философът