Иванчева хока властта от ареста, изкара ГЕРБ змия

Змията хапе най-силно, когато знае, че умира, пишат Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова в посланието си до честните българи

Осъдената на 20 години затвор Десислава Иванчева нахока властта от ареста. Тя изкара ГЕРБ змия. В писмо до честните българи от килията си бившата кметица на столичния район „Младост“ и заместничката й Биляна Петрова призоваха хората да ги подкрепят във вота за Европейския парламент.

Змията хапе най-силно, когато знае, че умира, пишат от ареста осъдените на първа инстанция жени, съобщава бТВ.

Не успяха да ни пречупят и да ни затворят устата и затова ни арестуват пак, пишат Иванчева и Петрова, които вече обявиха кандидатурата си за предстоящия вот.

В понеделник съдът призна за виновна бившата кметица Десислава Иванчева за искан подкуп от Александър Ваклин в съучастие с Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Тя ще трябва да заплати 20 000 глоба и няма да може да заема държавни длъжности.

Присъдата може да бъде обжалвана в Специализирания апелативен съд.
Иванчева и Петрова бяха арестувани на 17 април 2018 г. при показна спецакция в центъра на София, продължила повече от четири часа. В колата на отстранената кметица на „Младост” бяха намерени 70 000 евро в белязани банкноти. Според прокуратурата парите са от подкуп, поискан от строителния предприемач

Александър Ваклин, за да му бъде придвижена преписка за строеж.

Соченият за посредник при получаването на подкупа бивш кмет на „Младост” Петко Дюлгеров обаче се отказа от първоначалните си показания. Той заяви, че седейки на задната дясна седалка в колата на кметицата, заедно с Биляна Петрова до него, пуснал парите в плик. След ареста служебният му защитник и служители от КПКОНПИ му казали, че ако даде „правилни” показания, можело да бъде освободен, твърди Дюлгеров.

Оказа се, че белязаните пари не са пипани от обвиняемите и въпреки признанията на свидетелят, че е бил подложен на натиск, за да натопи бившата кметица, тя бе осъдена. Дали защото умирайки змията хапе най-силно, или просто защото някой има интерес Иванчева да изгние зад решетките, тя получи присъда от 20 години затвор.