Калоян Паргов: София може да бъде като Прага, Загреб, Братислава, но не с това управление

София може да бъде като Прага, Загреб, Братислава…, но не при управлението на ГЕРБ! Това заяви лидерът на БСП – София Калоян Паргов по време на среща с граждани в Северния парк днес заедно с председателя на БСП Корнелия Нинова и кандидатите за евродепутати Петър Витанов, Цветелина Пенкова и проф. Мариела Модева.

„София може да е съизмерима с европейските градове. Ние всички, които живеем тук, искаме да бъдем наистина европейска столица. Заслужаваме го. Но виждаме, че с това управление на града, което е в последните 10 години, не го получаваме, заяви той пред гражданите. – Имаме огромен шанс да поставим началото на промяната. Първата стъпка можем да я направим още на 26-и май. Защото заслужаваме справедливо разпределение на европейските ресурси. Заслужаваме справедливи доходи, които да ни осигурят достоен живот на равноправни европейци и спокойни старини. Защото не е справедливо малцина да получават всичко за сметка на мнозинството от българските граждани. Не е справедливо десетки милиони левове да бъдат изливани за ремонти в центъра на София, а кварталите от периферията да не усещат, че са част от европейска столица“.

Калоян Паргов добави, че в българското общество все по-осезаемо се усеща очакване за промяна. „Има го в кварталите на София, има го и в останалите градове и села, които обиколихме в последните седмици, каза той. – Хората искат да живеят достойно в родината си. Искат да са равноправни европейски граждани. Искат да имат самочувствие на истински европейски граждани. Истината е, че реализацията на тези нормални човешки желания зависи от всеки един от нас. Ако бъдем отговорни хора с гражданска позиция и упражним правото си на глас на 26-и май, можем да направим първата крачка към промяната с №18 в бюлетината“.