Лекар от УМБАЛ – Бургас пропя, „Един живот“ е новата му песен

 Колеги на д-р Светослав Тодоров от УМБАЛ – Бургас, който наскоро участва в операция за изваждане на градинска ножица от главата на дете, участваха във видеото

Песента „Един живот“ събира медика от УМБАЛ – Бургас Светослав Тодоров и младия текстописец и композитор Николай Гурманов, съобщава БНР-Бургас.
Проектът е естествено продължение на приятелството им. За д-р Тодоров музиката е хоби, което го разтоварва от ежедневието му на лекар от Спешното отделение и специализант в отделението не неврохирургия. Наскоро името му нашумя покрай сложната операция на дете със забита градинска ножица в главата, в която участва.
„Песента е създадена с едно много приятно послание, отправено към пациентите, за благодарността към лекаря, за осмислят това, че медиците са на работното си място, за да помагат на хората. За мен е важно да се подобри тази комуникация. Отзивите са положителни, много хора ми писаха, че са се развълнували, радвам се, че съм ги докоснал“, казва д-р Тодоров.
Клипът, който разказва историята на двама влюбени, в която има и любов, и война, е сниман в Морската градина и в операционна на бургаската болница „Лайф Хоспитал“. Екипът медици във видеото е съвсем реален-включват се анестезиологът д-р Александър Серафимов, асистент-хирур е д-р Адриана Йовановска, помагат нейната дъщеря и дъщерята на известния гинеколог д-р Златко Кироваков-Теодора.
Д-р Светослав Тодоров е от Пазарджик, завършва медицина в Плевен. Заради приятели избира да продължи професионалния си път в Бургас. Специализант е на доктор Николай Недев, а бойното му кръщение в професията е в Спешното отделение. При едно от първите му дежурства тук се налага да поеме катастрофата при която 12 гранични полицаи пострадаха през 2014 година на Коледа.
„За мен Спешно отделение винаги остава една тръпка и на всяка смяна, която отивам, тръгвам по-особено настроен, чувствайки се изключително значителен в този момент, човекът, който знае, че каквото и да се случи при него ще дойдат най-тежките случаи,“ казва медикът. Той е създател на форума Лекари-пациенти-Бургас” във Фейсбук.